Σαββάκης

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη (photos)


Η ιδέα της παγκόσμιας ειρήνης καλλιεργείται μέσα στο σπίτι και στο σχολείο σε μικρές και τρυφερές ηλικίες.

Για το λόγο αυτόν, οι Lions από το 1988 καθιέρωσαν τον παγκόσμιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής <Αφίσα της Ειρήνης>, ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο.

Με το διαγωνισμό αυτόν, οι Lions δίνουν την ευκαιρία σε περίπου 400.000 παιδιά που συμμετέχουν από 100 περίπου χώρες να δώσουν μορφή στα συναισθήματα, στις σκέψεις και στη φαντασία τους με χρώματα πάνω σ’ ένα χαρτί… να το κάνουν ζωγραφιά και να στείλουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη ένα μήνυμα ειρήνης.

Στο φετινό διαγωνισμό, μετά από πρόσκληση της Λέσχης Lions Κνωσός, συμμετείχαν από το Ηράκλειο 10 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία 54ο, 4ο & 50ο καθώς και από το Πνευματικό Κέντρο <Άγιος Γεώργιος>: Όλγα Μηλιαρά, Βασίλης Παπαδακάκης, Διώνη Νιότη, Νικολέτα Παλάσκα, Ελένη Πλαϊνη, Λίδια Γαλανάκη, Μαρία-Ειρήνη Γιανναδάκη, Σάνα Ζόρμπι, Γιώργος Ανυφαντάκης και Φωτεινή Νικολακάκη.

Τα έργα στάλθηκαν στην Αθήνα όπου έγινε από την Κριτική Επιτροπή η επιλογή των τριών καλύτερων. Την τρίτη πανελλαδικά θέση πήρε το έργο της Όλγας Μηλιαρά, μαθήτριας του 54ου δημοτικού σχολείου.
Η Λέσχη Lions Κνωσός έδωσε επαίνους και ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές για τη συμμετοχή τους. Όλα τα έργα ήταν υπέροχα, τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Ευχαριστεί επίσης τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τη βοήθεια και την υποστήριξη του διαγωνισμού.

Τα μέλη της Λέσχης εύχονται καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά και ελπίζουν σε μεγαλύτερη συμμετοχή του χρόνου.