Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το Πνευματικό Κέντρο Βιάννου παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Η μάνα μας η Βιάννος»


Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης το Πνευματικό Κέντρο Βιάννου «ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ» παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ Η ΒΙΑΝΝΟΣ» σε κείμενα του Αγησίλαου Κ. Αλιγιζάκη. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου στις 21:00 στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ σε συνεργασία με το Εργαστήρι χορού «ΧΟΡΟΣΠΙΤΟ» του Βιαννίτη χοροδιδάσκαλου Γιάννη Πλαγιωτάκη.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι γνωστοί μουσικοί και τραγουδιστές: Βαγγέλης Βαρδάκης (βιολί), Κωστής Αβυσσινός (λαούτο), Νίκος Μαστοράκης (κιθάρα) Γιώργος Ζαχαριουδάκης (πιάνο), Μαρία Λούκα (τραγούδι), Άρης Σφακιανάκης (τενόρος), Δεβόρα Κιαγιαδάκη (σοπράνο), Δημήτρης Παπαματθαιάκης (τραγούδι), Ραφαήλ Δαμουλάκης (μαντολίνο) Μάνθος Δαμουλάκης (λύρα), Γιώργος Νερατζάκης, Σπανάκης Δημήτρης και Μανώλης Σπανάκης (τραγούδι). Ο χοροδιδάσκαλος Νίκος Κουφάκης και 40 χορευτές από το «ΧΟΡΟΣΠΙΤΟ».

Η σκηνοθεσία είναι του Μανόλη Κουκιαδάκη.

Η παράσταση, όπως αναφέρει ο οργανωτής, «τεκμηριώνει με τον καλύτερο τρόπο την ύπαρξη του Βιαννίτικου πολιτισμού και της αισθητικής ποιότητας των ανθρώπων της Βιάννου. Οι συντελεστές της αξιοποίησαν με σεβασμό τις πηγές και μαρτυρίες του παρελθόντος και θα παρουσιάσουν με μεγάλη πιστότητα την εποχή της Βιαννίτικης Καντάδας και των μουσικών επιρροών της βιαννίτικης μουσικής. Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, αδιαμφισβήτητα, δίνουν τα εχέγγυα για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος».