Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του 25ου Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης (photos)


Με αναβίωση δρώμενων της Μινωικής εποχής και του έπους του Ερωτόκριτου, καθώς και με το θερμό καλωσόρισμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των εκπροσώπων της Περιφερειακής εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη και Μανώλη Καρτσωνάκη, και της εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Julia Boyanova, η Κρήτη άνοιξε την αγκαλιά της στα 800 παιδιά από 31 χώρες που μετέχουν στο 25ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία χιλιάδων θεατών. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων.







Στους χαιρετισμούς τους, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Περιφερειάρχης, τόνισαν ότι η μεταξύ τους καλή συνεργασία, αλλά και η ευρύτερη συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, έχει οδηγήσει το Ηράκλειο και την Κρήτη στο να αναλαμβάνουν πλέον με μεγάλη συχνότητα και φέρνουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παγκόσμιας εμβέλειας!

«Το Ηράκλειο έχει γίνει αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας όχι μόνο χάρις στις – εξαιρετικές πράγματι – εγκαταστάσεις που διαθέτει αλλά πρωτίστως χάρις στο ανθρώπινο δυναμικό του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι : «από την Κρήτη θα λάμψει για ακόμα μια φορά σε όλον τον κόσμο το φως του ανθρωπισμού, της ευγενούς άμιλλας, της συναδέλφωσης των λαών».



Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού



«Το 25 Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, αποτελεί μια ακόμα διεθνή αθλητική εκδήλωση υψηλού επιπέδου που αναδεικνύει τις υποδομές και τις δυνατότητες του Ηρακλείου, στην πραγματοποίηση μεγάλων και απαιτητικών διοργανώσεων, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην πολιτιστική, αθλητική και τουριστική παρουσία και προβολή του τόπου μας.



Ωστόσο, δεν είναι πρωτίστως οι –εξαιρετικές πράγματι – υποδομές αυτές που έχουν καταστήσει την πόλη μας αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας. Είναι το ανθρώπινο δυναμικό της.



Το 25ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα μπάσκετ έχει και μια επιπλέον ιδιαιτερότητα: αφορά μαθητές και μαθήτριες. Νέα παιδιά δηλαδή που μέσα από τον αθλητισμό έρχονται σε επαφή από νωρίς με τα οφέλη της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα μαθαίνουν να βάζουν το «εγώ» στην υπηρεσία του «εμείς»: ένα πολύτιμο μάθημα που εφόσον το εμπεδώσουν θα τους βοηθήσει πολύ και της ζωής τους.



Για αυτό ως Δήμος θεωρούμε τον σχολικό αθλητισμό εξαιρετικά σημαντικό και τον στηρίζουμε εμπράκτως, με πολλά προγράμματα και δράσεις για παιδιά.



Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για να έρθει αυτή η σπουδαία διοργάνωση στην Κρήτη, καθώς και όσους θα συμβάλλουν στην δεδομένη επιτυχία της.



Και να καλωσορίσω στην πόλη μας τους εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, από ολόκληρο τον κόσμο. Και να τους προτρέψω να απολαύσουν την εμπειρία της συμμετοχής τους στην διοργάνωση. Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, να παλέψουν σε κάθε παιχνίδι για την νίκη αλλά ταυτόχρονα να ευχαριστηθούν την διαμονή τοτς στο Ηράκλειο, χωρίς το άγχος αυτής!



Καλή επιτυχία σε όλους. Τα καλύτερα είναι μπροστά σας».




Ο Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη

«H Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζει στο Ηράκλειο. Σας καλωσορίζουμε στο νησί που έδωσε το όνομά του στην Ευρώπη. Σε έναν τόπο με πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση. Σε ένα νησί όπου η έννοια του αγώνα, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καθημερινή ζωή των κατοίκων του.Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον χώρο του σχολικού αθλητισμού. Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας, διοργανώνεται από σήμερα στην Κρήτη.
Μια διοργάνωση που θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού στο νησί μας. Που αναβαθμίζει την Κρήτη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.
Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια διεκδίκησης των αγώνων, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, συμμετέχοντας ενεργά στην άρτια και άριστη προετοιμασία τους.
Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Κρήτη τους 800 αθλητές από 31 χώρες από του κόσμου, τους συνοδούς, τους προπονητές τους. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αγώνες με τη βεβαιότητα ότι εδώ από την Κρήτη θα λάμψει για ακόμα μια φορά σε όλον τον κόσμο το φως του ανθρωπισμού, της ευγενούς άμιλλας, της συναδέλφωσης των λαών. Μηνύματα και αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες, ιδέες που πρέπει πάντα να κυριαρχούν στη σκέψη των νέων αθλητών σήμερα αλλά και στο φωτεινό μέλλον που απλώνεται μπροστά τους. Ευχαριστούμε επίσης τις εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση, τους χορηγούς και τους φορείς που υποστηρίζουν τη μεγαλύτερη μαθητική αθλητική διοργάνωση της Κρήτης».