Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ανάδοχος για τα έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας σε Ροδιά και Μονή προϋπολογισμού 612.000 ευρώ


– Ξεκινάνε τα νέα έργα αγροτικής οδοποιίας σε Μονή και Ροδιά – Στόχος η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα παραγωγής και η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της ενδοχώρας – Κώστας Μαμουλάκης: Με έτοιμες μελέτες, εξασφαλίζουμε πόρους για έργα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι και σε κάθε τομέα.


Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για σημαντικά έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Ροδιάς και της Μονής, προϋπολογισμού 612.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για τη συνέχιση των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του Μαλεβιζίου, δρόμων που έχουν υποστεί ζημιές από τις τελευταίες κακοκαιρίες και που έχριζαν άμεσης παρέμβασης. Στις εργασίες περιλαμβάνονται καθαρισμοί, διαμορφώσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, εργασίες που θα βελτιώσουν τις προσβάσεις σε αγροτικές περιοχές και θα ισχυροποιήσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας.
Αξίζει να τονιστεί ότι η Δημοτική Αρχή ήταν για αυτό το πρόγραμμα έτοιμη, με ολοκληρωμένες μελέτες και τεχνικό φάκελο, καταφέρνοντας έτσι να διεκδικήσει τη σχετική χρηματοδότηση αμέσως μόλις άνοιξε το πρόγραμμα, καταθέτοντας την πρώτη ημέρα την πρότασή της. Ανάλογα έργα προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος. Γι’ αυτό και έχοντας έτοιμες μελέτες, είμαστε προετοιμασμένοι για να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε ευκαιρία, όπως έγινε και με το πρόγραμμα Φιλόδημος. Και ειδικά σε θέματα έργων βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής, ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, η προτεραιότητές μας είναι υψηλότατες – ειδικά μετά της καταστροφές από τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Υπ. Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, που στάθηκε αποτελεσματικά στο πλευρό μας, ενισχύοντας αποτελεσματικά τη θέση μας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή τους, τους Προέδρους των οικισμών Γιάννη Στρατάκη και Γιάννη Πατραμάνη και τους τοπικούς φορείς για την άριστη συνεργασία μας».