Σαββάκης

Εντυπωσιακή πτήση F-16 στον “καράβολα” προπομπός της κυρίας επίδειξης την Κυριακή γιορτή του Αγ. Μηνά (photos)


Με επιτυχία έγινε σήμερα στον εναέριο χώρο της παραλιακής περιοχής “Καράβολα” η δοκιμαστική πτήση F-16 “προπομπός” της κύριας αεροπορικής επίδειξης της Κυριακής 11ης Νοεμβρίου γιορτή του πολιούχου Αγ. Μηνά που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πολεμικής αεροπορίας.

Η προγραμματισμένη στον ίδιο χώρο αεροπορική επίδειξη της Κυριακής σε συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους, ενώ σήμερα στην εντυπωσιακή-δοκιμαστική πτήση της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων F-16”zευς” ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντισμήναρχος Ε.Α Γιώργος Κωστάκης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.Σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ τόσο ο κ Πιτσούλης όσο και ο κ Κωστάκης ευχαρίστησαν θερμά για την συνεργασία την Πολεμική Αεροπορία, την ομάδα Αεροπορικών επιδείξεων και απηύθυναν “ανοιχτό” κάλεσμα στους πολίτες μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στον εορτάζονται ναό του Αγ. Μηνά,να προσέλθουν στην παραλιακή ζώνη παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη Αεροπορική επίδειξη στην ευρύτερη περιοχή.
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις απεύθυνε πρόσκληση στην Πολεμική Αεροπορία για τον προγραμματισμό μιας ακόμα αεροπορικής επίδειξης μεμονωμένου αεροσκάφους F16 «Ζευς».
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τιμώντας παράλληλα τον προστάτη της αεροπορίας Μιχαήλ Αρχάγγελο, αποδέχθηκε την πρόταση και θα συμμετέχει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», με αεροσκάφος F16 και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Δημήτρη Βολακάκη.Την προγραμματισμένη αεροπορική επίδειξη αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες Ηρακλειώτες από την περιοχή του Καράβολα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.
Από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής στο χώρο θα βρίσκονται πιλότοι της ομάδας «Ζευς» για γνωριμία και ενημέρωση του κόσμου ενώ στη μία περίπου το μεσημέρι θα ακολουθήσει η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους.
Η ηγεσία της Περιφέρειας εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πολεμική Αεροπορία για την αποδοχή της πρότασης, όπου με την προγραμματισμένη εναέρια εκδήλωση θα αποδοθεί τιμή από την Αεροπορία στον εορτάζοντα πολιούχο Άγιο Μηνά, αλλά παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν μια σπουδαία αεροπορική επίδειξη, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα και το αξιόμαχο των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.