Σαββάκης

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Πρέσβη της Νότιας Κορέας στη Λότζια


Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας στη χώρα μας, κ. Soosuk Lim είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός σήμερα στη Λότζια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επαναβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κορέας και ιδιαίτερα με την Κρήτη, με τον Πρέσβη να εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την προσφορά και τις θυσίες των Κρητικών στον πόλεμο της Κορέας.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων της Νότιας Κορέας με την Κρήτη και το Ηράκλειο, με έμφαση τον τουρισμό και τις προοπτικές αύξησης των ξένων επισκεπτών από τη μακρινή χώρα.

O Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης πρότεινε στο Δήμαρχο την Αδελφοποίηση της νήσου Jeju που βρίσκεται απέναντι από Σεούλ και έχει έκταση όσο η Κρήτη.

Ο κ. Λαμπρινός ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την πρόταση και ζήτησε να του αποστείλουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία τα οποία θα μελετηθούν και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απάντηση.Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.