Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας


Mε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Lim Soosuk συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, παρόντες ήταν επίσης ο επίτιμος Πρόξενος της Κορέας στην Κρήτη Αντώνης Καράτζης και στελέχη της Πρεσβείας.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Πρέσβης της Κορέας πρότεινε στον Περιφερειάρχη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση της Κρήτης με νησί της Κορέας που ομοιάζει με την Κρήτη όπως ανέφερε, πρόταση που έκανε αποδεκτή ο Περιφερειάρχης. Μάλιστα ο κ. Soosuk επεσήμανε, ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που πολέμησαν στην Κορέα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 βρίσκονται σήμερα στην Κρήτη, και για το γεγονός αυτό η Πρεσβεία θέλει να συσφίξει τις σχέσεις-συνεργασίες, στο πλαίσιο των ευχαριστιών, με το νησί μας. 


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας για την επίσκεψη-συνάντηση, ανέφερε: «Συζητήσαμε αρκετά θέματα με τον κ. Πρέσβη, πως θα αναπτυχθούν οι σχέσεις μας, και εξετάζουμε το πλαίσιο αδελφοποίησης, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας, με νησί της Κορέας. Θεωρώ ότι μπορούμε να το ξεκινήσουμε και να γίνει μία μεγάλη καμπάνια στην περιοχή τους ούτως ώστε να προβάλλουμε το νησί μας και να μπορούμε να προσελκύσουμε τουρισμό, ενώ μπορούν να υπάρξουν και άλλες μορφές συνεργασίας».