Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Ηράκλειο: Εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης για μικρούς και μεγάλους με θέμα τις μετακινήσεις!


Το Ηράκλειο στις 2.500 πόλεις της Ευρώπης που παίρνουν μέρος στην Εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα μετακινήσεων, οδικής ασφάλειας, προσβασιμότητας εμποδιζόμενων ατόμων και καλύτερης ποιότητας ζωής μέσω … της κυκλοφορίας!

Θέμα της εβδομάδας είναι η εναλλακτική μετακίνηση: το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών! Κεντρικό σύνθημα για φέτος είναι το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».
Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, στο παραπάνω πλαίσιο, οργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους!!


Αναλυτικά: Ήδη από την Δευτέρα 17/9 έως και το Σάββατο 22/9, ο Δήμος έχει εντατικοποιήσει τη διαγράμμιση σε διαβάσεις πεζών, τη δημιουργία νέων ραμπών ΑΜΕΑ, την τοποθέτηση χώρων στάθμευσης ποδηλάτων με στόχο αφενός την καλύτερη λειτουργία της πόλης και αφετέρου την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.


Από αύριο Πέμπτη 20/9, ο Δήμος ξεκινά δυναμικά παρουσιάζοντας στις 10.00 το πρωί στη ΛΟΤΖΙΑ:

1) το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Κινητικότητας,

2) την πολιτική και στρατηγική του Δήμου για θέματα βιώσιμης κινητικότητας, προσβασιμότητας, οδικής ασφάλειας (ειδική αναφορά σε υλοποιημένες παρεμβάσεις και σχεδιασμό- προγραμματισμό των έργων και ρυθμίσεων),

3) το σχεδιασμό για το νέο Αυτόματο Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων.

Την Πέμπτη 20/9, στις 19.00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας, πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στην Οδική Ασφάλεια με πρώτη παρουσίαση στο Ηράκλειο του επιτυχημένου Φόρουμ «Αγαπώ τη Ζωή- Οδηγώ με Προσοχή» που υλοποιείται με συνεργασία της Τροχαίας Ηρακλείου, του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και πλήθους φορέων, καθώς και ομιλία «Υπενθύμισης των βασικών κανόνων του ΚΟΚ … για όλους!» από το Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής. Την Παρασκευή 21/9 και το Σάββατο 22/9 συνεχίζουμε με εκδηλώσεις για τα παιδιά. Παιχνίδια για εκμάθηση των κανόνων συμπεριφοράς στο δρόμο, ποδηλατοβόλτα, ζωγραφική, check up ποδηλάτων, εργαστήρια και πολλά άλλα…



Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις, τους χώρους διεξαγωγής, τους συμμετέχοντες και τα βασικά μηνύματα θα αναρτώνται διαρκώς στη Σελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Ηράκλειο στο Facebook και στα άλλα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Απογευματινή Ποδηλατοβόλτα - Σαββατο 22/9 απόγευμα με μπλουζάκια και κληρώσεις δώρων!
https://www.facebook.com/events/377769282763352/


Ένας δρόμος για παιχνίδι. Street sports.- Σάββατο 22/9 το πρωί... Παιζουμε μπασκετ, tennis, πινγκ πονγκ και σκάκι στο δρόμο και στις πλατείες!
https://www.facebook.com/events/293409421255476/


Έλα στη θέση μου - Simulation & ΑΣΚΑ Ηράκλειο - Παρασκευή 22/9 απόγευμα - Επίδειξη μπάσκετ από τον ΑΣΚΑ και μετά παίζουμε μαζί τους.
https://www.facebook.com/events/1057904397710681/


Βρίσκω το άλλο μισό: Παιχνίδι - προσομοίωση. 
Όλη την ημέρα Παρασκευή 21/9 από τις 11.00 έως τις 21.00 στην Πλατεία Καλλεργών, η Σχολή Οδηγών Στεφανάκης μαζί με ειδικούς παιδαγωγούς, μας ξεναγεί σε ένα αλλιώτικο ΠΑΙΧΝΙΔΙ (παζλ και ζωγραφική) για παιδιά 3+ και 7+ ετών με τα σήματα του ΚΟΚ, ενώ παράλληλα μας ξεναγεί στην πρόσκρουση και την ανατροπή οχήματος με ειδικούς Προσομοιωτές για χρήση από παιδιά 14+ ετών.
https://www.facebook.com/events/276078619898398/