Πλουμή - Παραγιουδάκης

2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M Κρήτης στο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου


Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M Κρήτης.


Το Φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 & 9 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου και στόχο έχει την γνωριμία και ενημέρωση του κοινού όσον αφορά την ρομποτική και ειδικότερα την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τις Νέες Τεχνολογίες, τις Θετικές Επιστήμες, το S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts, Math), την νεανική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και γενικότερα την Βιωματική μάθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Την Παρασκευή 7/9 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ και το Σαββατοκύριακο 8 & 9/9 θα πραγματοποιηθούν:
- Ομιλίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα, ειδικούς και εξέχοντες προσωπικότητες του χώρου.
- Workshops για παιδιά και ενήλικες.
- Παρουσιάσεις και επιδείξεις μαθητικών διαγωνισμών.
- Σεμινάρια με βεβαίωση παρακολούθησης.
- Εκθέσεις και Επιδείξεις στον περιβάλλοντα χώρο.
- Πληθώρα παράλληλων δραστηριοτήτων.


Η συμμετοχή του κοινού σε όλα τα παραπάνω είναι εντελώς δωρεάν.

Επιθυμία μας είναι κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα – φορέας να συμμετέχει στο Φεστιβάλ με παρουσιάσεις, ομιλίες, επιδείξεις και εργαστήρια με στόχο την ενημέρωση του κοινού της Κρήτης για όλα όσα προαναφέραμε. Το Φεστιβάλ πέρυσι συγκέντρωσε 2.500 κόσμο (καταγεγραμμένοι) και ενθουσίασε με την διαδραστική του μορφή.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν πληθώρα εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες από τις 10πμ έως τις 8μμ.

Λεπτομέρειες και αναλυτικό πρόγραμμα σύντομα.