Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Μάνος Παπαγιάννης απομακρύνεται από την παράσταση στο Χυτήριο! (video)


Ο Μάνος Παπαγιάννης απομακρύνεται από τη θεατρική παράσταση «Πετάει πετάει» στο θέατρο Χυτήριο, μετά το περιστατικό βίας που συνέβη στα καμαρίνια με τη Σοφία Παυλίδου. Όπως αποκάλυψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Happy Day: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω από το ρεπορτάζ και τα τηλέφωνα που έκανα όλη νύχτα ότι τελικά το θέατρο αποφάσισε να απομακρύνει τον Μάνο Παπαγιάννη. Δεν έχει ανακοινωθεί η είδηση ακόμα, αλλά στους άμεσα εμπλεκόμενους έχει ήδη ανακοινωθεί».
Μόλις έγιναν γνωστά τα παραπανω, ο Μάνος Παπαγιάννης διέψευσε την είδηση, όμως η Σταματίνα Τσιμτσιλή επανήλθε στο θέμα τονίζοντας: «Εμένα χθες μου ανακοινώθηκε αυτό, ότι είναι θέμα ωρών να υπάρξει επισήμως η θέση γραμμένη σε ένα χαρτί».

Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της παρουσιάστριας του Alpha, με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Χυτήριο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΥΤΗΡΙΟ
Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και τον πολιτισμό, το θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ προσπαθεί με αίσθημα ευθύνης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει αντάξιο των προσδοκιών όλων των συντελεστών της παράστασης, του κοινού και του καλλιτεχνικού κόσμου.
Η διοίκηση του Θεάτρου θεωρεί υποχρέωσή της να δηλώσει, ότι καμία ανοχή, ούτε ασυλία μπορεί να επιδείξει, έναντι οιουδήποτε, για απαράδεκτες συμπεριφορές, που θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο Θέατρο και παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του και πλήττουν βαθύτατα το καλλιτεχνικό του έργο.

Η διοίκηση του Θεάτρου εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία για τη βίαιη συμπεριφορά του κ. Μάνου Παπαγιάννη απέναντι στη συνάδελφό του ηθοποιό κ. Σοφία Παυλίδου, μετά το τέλος της παράστασης, στον προσωπικό της χώρο, στο καμαρίνι που χρησιμοποιεί στο θέατρο, την παραβίαση του οποίου, παραδέχθηκε ο ίδιος ο ηθοποιός δημόσια. Επειδή όμως ως γεγονός εντάσσεται στις ιδιωτικές διαφορές, που απαιτείται έγκληση για τη δίωξη του δράστη και δεδομένου ότι έχει ασκηθεί έγκληση από την κ. Σοφία Παυλίδου, οφείλει η διοίκηση του Θεάτρου να απέχει από το δημόσιο διάλογο για το γεγονός αυτό, εφόσον ευρίσκεται πλέον στη σφαίρα του αποκλειστικού ελέγχου της δικαιοσύνης.

Λαμβάνοντας υπόψη την καταγεγραμμένη αδυναμία της κ. Σοφίας Παυλίδου να συνεχίσει στη σκηνή του θεάτρου τη συνεργασία της με τον κ.Παπαγιάννη, την υποχρέωση διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του Θεάτρου και της προστασίας του συμφέροντος του Θεάτρου, των δημιουργών και όλων των υπολοίπων ηθοποιών της παράστασης, η διοίκηση του Θεάτρου αποφάσισε να συνεχιστούν οι παραστάσεις με την αντικατάσταση του ηθοποιού κ. Μάνου Παπαγιάννη από άλλο ηθοποιό.

Η απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι είναι η ενδεδειγμένη για την παρούσα κατάσταση, χωρίς να αποδίδονται εκ μέρους της διοίκησης «τιμωρητικές» συνέπειες στο πρόσωπο του κ. Παπαγιάννη, ρόλο που αποκλειστικά και μόνο φέρει η Δικαιοσύνη. Υπαγορεύτηκε από λόγους προστασίας και διαφύλαξης υπέρτερου συμφέροντος, όπως της υποχρέωσης σεβασμού του στοιχειώδους πλαισίου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων όλων των απασχολουμένων στο θέατρο, της διατήρησης των αμοιβαία καλών και δίκαιων σχέσεων μεταξύ όλων, της διαφύλαξης κλίματος ειρήνης και ασφάλειας στο χώρο του Θεάτρου και της προστασία του κύρους του Θεάτρου, ώστε το Θέατρο, ηθοποιοί και δημιουργοί της παράστασης να συνεχίσουν απρόσκοπτα το παραγωγικό πολιτιστικό τους έργο.

Αθήνα 17-1-2018

Η Πληρεξούσια Δικηγόρος

ΕΛΛΗ Γ. ΡΟΥΣΣΟΥ


Δείτε το σχετικό video εδώ.