Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Με Fast Truck το εμπορικό πάρκο αναψυχής στα Δύο Αοράκια!


Την υπαγωγή τεσσάρων επενδύσεων στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track) αναμένεται να εγκρίνει στην αυριανή συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). ΟΙ επενδύσεις αυτές, συνολικού προϋπολογισμού 464,5 εκατ. ευρώ, θα είναι οι πρώτες από τον περασμένο Σεπτέμβριο που θα εγκριθούν προς ένταξη στο fast track.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε δημοσίευμά της η "Καθημερινή", οι τέσσερις προς ένταξη επενδύσεις στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης είναι οι ακόλουθες:

1. Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας με τον χαρακτήρα του VIP exclusive club στο νησί Σκορπιός, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

2. Κατασκευή και λειτουργία καινοτόμου πολιτιστικού και εμπορικού πάρκου αναψυχής στη θέση Δύο Αοράκια της δημοτικής ενότητας Αλικαρνασσού, το Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 69,3 εκατ. ευρώ και φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Βήτα Πρώτη ΑΕ.
3. Κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 284 MW, προϋπολογισμού 213,8 εκατ. ευρώ

4. Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου νέας γενιάς σταθερής τηλεφωνίας, τα Vodafone-Παναφον ΑΕΕΤ, προϋπολογισμού 61,4 εκατ. ευρώ. το εν λόγω σχέδιο αποτελεί μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος της Vodafone Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2020, ενώ η χρηματοδότησή του έως την ολοκλήρωσή του, έχει εξασφαλιστεί με κεφάλαια από το διεθνή όμιλο του Vodafone Group.

click capital.gr