Ουζερί του Τερζάκη

«Τέχνη καθ’ οδόν» - Το πρόγραμμα της Τετάρτης και της Πέμπτης


Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ΄ οδόν» συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Ιουλίου, με πληθώρα εκδηλώσεων, για όλα τα γούστα. Ανάμεσα τους, η συναυλία της Αλίκης Καγιαλόγλου. 

H διεθνώς αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αγαπητή Ελληνίδα ερμηνεύτρια, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον λόγο και τη μουσική μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ερμηνεύει στις 22.00, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου αγαπημένα της τραγούδια. Στην κιθάρα ο Νίκος Μανιταράς
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Ιουλίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

20.15-20.30 Η “PH Crete Κrav Maga afederation” επιδεικνύει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας.

20.30-21.00 Ακροβατικά και χορευτικά από την ομάδα “ΤrickingGr”, τη σχολή χορού “Cadance” και το “UGA group”.

21.00-22.30 “Αdiemus - songs of sanctuary”: Το “Quarto Academico” και το “Αdiemus Group”, σε τραγούδια “αποχαιρετισμού της ψυχής”. Ένα μοντέρνο ορατόριο του συνθέτη Carl Jenkins, μια συλλογή τραγουδιών από τις πέντε ηπείρους. Διεύθυνση, παραγωγή διδασκαλία: Μαρία Παπαγιαννάκη.

22.30-23.30 Αλλαγή κλίματος! Οι αδελφοί Αντώνης και Μιχάλης Φραγκιαδάκης, με το λαούτο και το τραγούδι τους, σε μια συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής. Μαζί τους ο Στρατής Φραγκιαδάκης (λαούτο, τραγούδι), η Βαρβάρα Τσιτσιμπάκου (τραγούδι), ο Νίκος Μοσχονάς (Τύμπανα, κρουστά), ο Παναγιώτης Βαλαβάνης (τραγούδι, μαντολίνο) και ο Μανώλης Καψάλης (Ασκομαντούρα, Φλογέρα [θιαμπότι]).

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Η έκθεση χειροτεχνών, τα εργαστήρια και τα παιχνίδια της “Αctive Flow”, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area”της “Acro Flow”.

14.00-16.00 “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.

16.00-18.00 Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση “ζογκλερικών” για όλες τις ηλικίες.

18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting).


Εκδηλώσεις:

18.00-19.00 “Πετάει-πετάει η μουσική”: Μουσικοκινητικό, βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά από τη “Χρυσαλλίδα” της Μανιάνας Μιγάδη.

19.00-20.30 Η “Χρυσαλλίδα” συνεχίζει με αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες.

19.30-20.30 Αcro Yoga από την “Acro Flow” (στο γρασίδι του πάρκου).

20.00-21.00 Έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι από δυο αδέλφια που τραγουδούν και παίζουν μουσική απ’ την ψυχή τους - τη Μαρία-Γιασμίν (κιθάρα-τραγούδι) και τον Ηλία-Ιωσήφ Σκουτέλη (κιθάρα, τραγούδι). Στο κανονάκι η Ελένη Κανονάκη, στην κιθάρα ο Ανδρέας Αλεξάκης.

21.00-22.00 Ετοιμαστείτε για χορό. Η Rockband του “Έντεχνου Ωδείου” ξεσηκώνει το πάρκο. Υπεύθυνος καθηγητής: Μάνος Παπαδάκης.

22.00-23.00 Η “Ferto Foko Rock Band” κλείνει τη βραδιά με δικές της συνθέσεις και διασκευές ελληνικών και ξένων ρόκ τραγουδιών. Ο Νικόλας Ευαντινός, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιώργος Λαμπράκης παίζουν μπάσο και ο Μάνος Ματθαίου ντραμς.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

21.30-23.00 Οι “Eράν» σε έντεχνη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Στη σκηνή: ο Νεκτάριος Παχιαδάκης, η Κυβέλη Σεργίου και ο Μανώλης Σκαμπάκης.ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

21.00-21.30 Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με τη χορωδία “ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ”, υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο ο Βαγγέλης Σαμαράκης.

21.30– 22.00 Ο Γιώργος Μαστοράκης παίζει Χατζηδάκι και έργα για κιθάρα από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Λατινική Αμερική.

22.00-22.45 Η μοναδική Αλίκη Καγιαλόγλου μαγεύει τα λιοντάρια. H διεθνώς αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αγαπητή ελληνίδα ερμηνεύτρια, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον λόγο και τη μουσική μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ερμηνεύει στη Βασιλική αγαπημένα της τραγούδια. Στην κιθάρα ο Νίκος Μανιταράς.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ


18.30-21.00 Γίνεται ζωγράφοι! Ένας εικαστικός σας περιμένει και σήμερα στην πλατεία να ζωγραφίσετε, μόνοι ή με την παρέα σας έναν πίνακα της έμπνευσής σας, που θα μείνει στην πόλη!

19.00-22.00 “Το κουβάρι που έγινε κούκλα”. H Ομάδα εθελοντών παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και τα μέλη του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ/Α.Π.Η Αγ. Ιωάννη, στήνουν ένα πρωτότυπο εργαστήρι κούκλας και σας δείχνoυν πώς να φτιάχνετε κούκλες από μαλί. Θα βρίσκεται στην πλατεία μέχρι τις 10 το βράδυ.

20.00-20.30 Το μουσικό σύνολο ξύλινων πνευστών του “Ωδείου των χρωμάτων”, σε σύγχρονη και κλασσική μουσική, υπό τη διεύθυνση του Μάνου Παναγιωτάκη.

20.30-21.30 Η χορωδία “Αrs Nova”, του “Κλασικού ωδείου Ηρακλείου”, παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στους δύο μεγάλους συνθέτες μας, Σταύρο Ξαρχάκο και Σταύρο Κουγιουμτζή. Στο πιάνο η Άντζελα Πετραλή, στα ντραμς ο Νίκος Σκιαδάς.

21.30-22.30 Ιnes Walters Jazz Band Quintet από το “Lab Music Education”. Ο χώρος της vocal jazz στα καλύτερά του. Η jazz band του “Lab Music Education”, σε ένα μοναδικό live με jazz standards και αυτοσχεδιασμούς που μας ταξιδεύουν.

22.30 - 23.45 “OSMANNGOLD”: Για όσους δεν πρόλαβαν χθες να απολαύσουν την jazz και τους «μεγάλους κλασικούς του swing» από τους καταπληκτικούς Τοσκάνους μουσικούς και για ’κείνους που θέλουν να τους ξανακούσουν, ιδού η ευκαιρία! Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίες στο είδος της ευρωπαϊκές ορχήστρες και ότι παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο τραγουδιών εμπνευσμένων από τη μεγάλη κληρονομιά του swing του ’30 και του ’40. Μετέχουν οι: David Micheloni, (Κλαρινέτο), Andrea Coppini (Σαξόφωνο), Μarco Nezi και Stefano Pratezi (Τρoμπέτα), Luciano Fiorello (Τούμπα), Andrea Soldani (Τρομπόνι), Andrea Rinaldi (Πιάνο), Ferdinando Romano (Κοντραμπάσσο), Marcello Nesi (Κρουστά).

ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

20.00-21.00 Το Circo Bahalo, δροσίζει τις καρδιές σας.

21.00-23.00 Το “pop duo” της Ιωάννας Καρανίκα (τραγούδι) και του Έκτορα Ανδρουλάκη (ηλεκτρική κιθάρα) γεμίζει κεφάτες νότες το πάρκο.

ΟΔΟΣ ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ (στο ύψος των καφενείων «Τίτα Μπρίκι» και «Ρεβύθι»)

20.00-23.00 Street party! Χορέψτε μέχρις …τελικής πτώσεως! Και μην παραξενευτείτε διόλου, αν δείτε ξαφνικά ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους να περνούν!

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

21.00-23.00 H Melza Burcu, από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώνει τις δυο άκρες του Αιγαίου με το τραγούδι και το βιολί της. Μαζί με το Χρήστο Λιάτη (μπουζούκι) και το Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (κιθάρα), αποδεικνύoυν τις κοινές μουσικές καταβολές των χωρών της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


18.00-21.00 “Σώστε τη γη”: Ο γλύπτης Γιάννης Τσιγκένης σας περιμένει πάλι στην πλατεία και σας καλεί να φέρετε πλαστικά σκουπίδια απ’ τη θάλασσα και να τα μετατρέψετε μαζί του σε τέχνη!

18.30-19.00 Η Κρητική Ακαδημία, με προπονητή τον Δημήτρη Τουρλάκη, σας μυεί σε τέχνες ...πολεμικές!

19.00-20.00 Η ομάδα Taichi Chuan-Chi Kung του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζει Τai-Chi.

20.00-21.00 “Παραμύθια για …τ’ αστέρια”, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

21.00-22.00 Η “Xορωδία Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου”, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη, σε νοσταλγικά σμυρνέϊκα τραγούδια.

22.00-23.00 Ξεχάστε την κρίση: Το Circo Bahalo κάνει και εδώ το …θαύμα του! Μουσική, ζογκλέρ, φωτιές και ό,τι άλλο …κατεβάσει ο νους τους.ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ

21.15-22.00 Ο θίασος Σκιών των Άθω Δανέλλη-Γιάννη Παπαδόπουλου παρουσιάζει μια αξέχαστη σάτιρα για την κρίση, με τίτλο: “Καραγκιόζης ο ανίκητος”.

22.00-23.30 Έντεχνο λαϊκό τραγούδι, από τον Παναγιώτη Καπιζιώνη (μπουζούκι), Νίκο Σταματάκη (κιθάρα) Θάλεια Ρόσιου (τραγούδι) και Θύμιο Μπαρδαμάσκο (μπουζούκι). Σας καλούν να διασχίσετε μαζί γνωστά και άγνωστα “Ρεμπέτικα Μονοπάτια”.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ (Αγία Τριάδα)

19.00 -21.00 Για δεύτερη μέρα στην Αγία Τριάδα Το ΑΧΡΗΣΤΟ γίνεται ΧΡΗΣΙΜΟ για την πόλη, από το “ Less is more”. Θυμηθείτε να φέρετε άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι: Εφημερίδες, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, σακούλες, σύρματα, πιάτα ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Θα σχεδιάσουμε πάλι και θα φτιάξουμε, με κολάζ και χειροτεχνικές κατασκευές, ένα εφήμερο αρχιτεκτονικό-καλλιτεχνικό έργο.20.00-21.00 Σαπουνόφουσκες στον …αέρα! Η “Αctive Flow” παρουσιάζει “Τα παιδιά της Γης”, σ’ ένα απίστευτα εντυπωσιακό, διαδραστικό show, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Ταξιδέψτε σ’ έναν ονειρικό κόσμο καμωμένο από μικρές και μεγάλες …σαπουνόφουσκες και καταλήξτε εντέλει μέσα τους!

21.30-23.30 Ο Νίκος Κάπλατζης, ο Βαγγέλης Κακουδάκης και ο Θεοφάνης Χάσκος (μπουζούκι), ο Γιώργος Χαλκιαδάκης (κιθάρα) και ο Ηλίας Κλαϊνος (λαούτο), σε λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ (Πύλη Βηθλεέμ)

21.00-22.40 Και ένα …μίνι φεστιβάλ έβδομης τέχνης! Ο Σύλλογος Κινηματογραφιστών Ηρακλείου, που ιδρύθηκε φέτος με στόχο να διαδώσει την τέχνη του κινηματογράφου, να αναδείξει μέσα απ’ αυτόν την πόλη μας και να στηρίξει την τέχνη γενικότερα, συμβάλλει στο “Τέχνη καθ’ οδόν”, με ένα διήμερο, μίνι φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Θα προβληθούν δεκατρείς συνολικά ταινίες, που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια από μέλη του Συλλόγου. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τις ταινίες:

“ΗΟΜΕ”, του Λευτέρη Γιαννακουδάκη

“Γείτονες”, της Κωνσταντίνας Πάλλη

“Ρυτίδες και όνειρα”, της Γωγώς Πετραλή

“23 νυχτερινό”, του Μιχάλη Αλεξάκη

“Trapped in A Loop”, της Τασού Παλισίδου

“Leakage”, της Μαρίας ΠαπαδάκηΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Αλικαρνασσός)

20.15-20.45 Oι ξυλοπόδαροι, οι ζογκλέρ και η λοιπή …συμμορία των “Αctive FlowPerformances” μεταφέρουν και στην Αλικαρνασσό τα παιχνίδια τους.

21.00-23.00 “Mέντα και κανέλα’’: Μουσική παράσταση από τους “Vamos Εnsemble” και την Ιωάννα Φόρτη, μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες Ελληνίδες τραγουδίστριες, με ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο. Το “Μέντα και Κανέλα” είναι ένα ταξίδι, από τις μουσικές του σήμερα και του χθες της πατρίδας μας, στις μουσικές της Σμύρνης. Από την Αθήνα και τον Μάνο Χατζιδάκι, στη Σύρο και τον Πειραιά του ρεμπέτικου, στην Κρήτη του Ερωτόκριτου, στη Λέρο, με τη “Μπρατσέρα”, και στη χαμένη πατρίδα της Σμύρνης, με το “Nihavent Oriental” και το “Εμβατήριο Φλόγα”.

Συμμετέχουν: Κώστας Κεχράκος (κοντραμπάσο, τραγούδι, καλλιτεχνική επιμέλεια), Θανάσης Παπαθανασίου (κόρνο, φωνητικά,κρουστά) Νίκος Φραγκιαδάκης (πιάνο, επιμέλεια παραγωγής), Πρόδρομος Καραδελόγλου (μαντολίνο, κιθάρα, λύρα, τραγούδι), Έντμοντ Αλέξις (βιολί), Έλενα Ορμυλιώτου (βιολί), Χριστίνα Πασχάλη (βιολί), Νίκος Μαρακάκης (βιολί), Γιώργος Βοναπάρτης (βιολί), Ισαβέλλα Σταυρίδου (βιολί), Πέτρος Δούναβης (βιολί), Tjarda Terpstra (βιολί), Όλγα Παπαδημητρίου (βιολί), Ελπίδα Γαλανάκη (τσέλο), Μάνος Σγουρίδης (τσέλο), Κώστας Κανέλλος (κλαρινέτο), Τheo Kraaijvanger (ευφώνιο), Μάνος Γαλανάκης (κρουστά), Νίκος Φραγκιαδάκης (Πιάνο).


- Το πρόγραμμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου
Με πληθώρα εκδηλώσεων συνεχίστηκε και την Τρίτη 4 Ιουλίου το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’όδόν» του Δήμου Ηρακλείου. Οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε δρόμους και πλατείες και απολαύσουν εκθέσεις ζωγραφικής, ταχυδακτυλουργικά, χορό, ακροβατικά, θεατρικά και μουσική – από ρεμπέτικα στον Λάκκο μέχρι αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στην Αγία Τριάδα και από Καστρινή Καντάδα στο κέντρο της πόλης μέχρι τζαζ από τους Osmanngold στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος επισκέφθηκε διάφορα σημεία της πόλης, όπου υπήρχαν εκδηλώσεις, συμμετέχοντας κι εκείνος στη γιορτή του 2ου «Τέχνη καθ’ οδόν»!

Το «Τέχνη καθ΄ οδόν συνεχίζεται την Πέμπτη 6 Ιουλίου με ιπτάμενα ποδήλατα, αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα, παραμύθια, χορό, πρωτότυπες εικαστικές εκθέσεις και πολλά ακόμη.

Δείτε το πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 6 Ιουλίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

17.00-19.00 Ποδήλατα στον …αέρα! Ο Παναθλητικός Ομιλος Ηρακλείου “ΚΑΣΤΡΟ” ετοίμασε επίδειξη δεξιοτεχνίας στην πλατεία Ελευθερίας, και στη συνέχεια μια χαρούμενη ποδηλατοβόλτα (μέσω των οδών Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Παραλιακής Οδού και 25ης Αυγούστου). Οι ποδηλάτες θα καταλήξουν στην Πλατεία Αγίου Τίτου, για μια ακόμα επίδειξη των δεξιοτήτων τους. Πάρτε το ποδήλατο και το κράνος σας, διδαχθείτε τα …κόλπα τους και ακολουθήστε τους ως τον Άγιο Τίτο. Καλή διασκέδαση!

21.10-21.30 Οι “Active Flow Performαnces” παρουσιάζουν τον μάγο Vitalio, σε ένα καταπληκτικό Magic Show!

21.30-23.30 “Και η βρόχα έπεφτε …στρέϊτ θρου”! Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα. Μουσικοχορευτική παράσταση από τη “Χορωδία της Ιεράπετρας”. Διασκευή, διεύθυνση, παραγωγή: Μαρία Παπαγιαννάκη.


ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Πρωί

11.00-12.30 Γιόγκα για ενήλικες, από τη Λίλυ Φωτάκου. Ένα πρόγραμμα κλασικής ολιστικής γιόγκα, με ασάνες και πραναγιάμα (αναπνευστικές τεχνικές που αυξάνουν τη ζωτική ενέργεια), καθώς και Γιόγκα Νίτρα (σταδιακό και συστηματικό τρόπο βαθιάς χαλάρωσης).

Η έκθεση χειροτεχνών, όπως και τα σταθερά εργαστήρια και τα παιχνίδια της “Αctive Flow” συνεχίζονται και σήμερα.

Από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area”της “Acro Flow”.

14.30-16.30 “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.

16.00-18.30 Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες.

18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting).

Απόγευμα-βράδυ

18.00-19.30 Γιόγκα για παιδιά. Η Λίλη Φωτάκου διηγείται μια ιστορία, και καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν στη δραματοποίησή της, χρησιμοποιώντας τεχνικές γιόγκα..

19.30-20.15 Το Circo Bahalo σηκώνει …θύελλα στο πάρκο .

20.30- 21.00 Απολαύστε τους ξυλοπόδαρους και τα εναέρια ακροβατικά του Circus Camino.

21.00 – 22.30 Rock και swing από τους “Sweve”. Στην κιθάρα ο Αποστόλης Γιασλακιώτης, στο μπάσο ο Θανάσης Τουτουντζής, στα τύμπανα Ο Βασίλης Γιασλακιώτης , στην κιθάρα ο Κωστας Μαρκάκης. Τραγουδά η Ροδάνθη Δασκαλάκη.

22.30-23.30 “The Stakes”, ένα ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο γκρουπ, από το “Lab Music Education”, που κινείται στο χώρο του alternative rock. Με τις δυναμικές τους εμφανίσεις έχουν ήδη δημιουργήσει ένα από τα πιο καυτά ονόματα στα συναυλιακά δρώμενα της πόλης.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (Δημαρχείο)

19.00 CIRCLE OF LIFE ( THE LION KING ) – ΕLTON JOHN, από την “Παιδική Νεανική χορωδία” του “ Ευρωπαϊκού Ωδείου”, την “Παιδική Νεανική χορωδία Μαλίων” και την “Κρητική Συμφωνική ορχήστρα Νέων”, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη.


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ)

18.00-18.30 Xορευτικά από τη σχολή χορού “Τέχνη Χρω”.

18.30-19.00 Ακροβατικά εδάφους από την “Acro Flow”.

20.00- 20.30 Το “Θέατρο Κρήτης” παρουσιάζει αποσπάσματα από τον “ Ερωτόκριτο”.

21.00- 22.00 “Ωδείο των χρωμάτων: Συναυλία μουσικής δωματίου για φλάουτο και πιάνο, , μέσα στη Βασιλική, από τους καθηγητές του Ωδείου, Μάνο Παναγιωτάκη (φλάουτο) και Έλενα Περυσινάκη (πιάνο).

22.00- 23.30 Ο Γιάννης Ανδρόνογλου (κιθάρα), με τους συνεργάτες του δεξιοτέχνες Αλέξανδρο Μπλέτσο (παραδοσιακό βιολί-φωνητικά) και Μαρίτζια Κατσούνα (παραδοσιακά κρουστά-φωνητικά), ερμηνεύουν συνθέσεις και διασκευές του σε θέματα από την ελληνική μουσική παράδοση. Απολαύστε μια καταπληκτική, μεταμοντέρνα μουσική.

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (Ανδρόγεω 2)

19.00- 20.30 ‘Παραμυθοχρώματα στο Μεγάλο Κάστρο’. Διαβάζουμε και ζωγραφίζουμε παραμυθοχρώματα,με τη συγγραφέα - εικαστικό Θεοδοσία Αργυράκη Ασαργιωτάκη

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

17.00- 22.00 Το “Κύμα” ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στο “Τέχνη καθ’οδόν”. Το γλυπτό που δημιούργησαν πέρσι οι συμπολίτες μας, στα πλαίσια του “Παιχνιδιού ψυχής και τέχνης” (Soul art game), επιστρέφει και εξελίσσεται στο φετινό φεστιβάλ. Η “Oμάδα δράσης 17” σας καλεί να συνεχίσετε την ορμή αυτού του “Κύματος”, να μοιράσετε ευχές και να χαράξετε μέσα απ’ αυτό μια νέα διαδρομή προς την προσωπική σας …Ιθάκη.

17.00-19.20 Ποδήλατα στον αέρα κι εδώ! Οι χαρούμενοι ποδηλάτες της Παναθλητικής Ακαδημίας “Κάστρο”, καταφθάνουν στην πλατεία, για μια ακόμα επίδειξη των καταπληκτικών δεξιοτήτων τους!
19.00-21.00 Το ΑΧΡΗΣΤΟ γίνεται κι εδώ ΧΡΗΣΙΜΟ για την πόλη, από το “Less is more”. Άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού μας γίνονται χρήσιμο εικαστικό «έργο» για το Ηράκλειο! Κάτοικοι και φιλοξενούμενοι του Ηρακλείου, γινόμαστε για λίγο δημιουργοί πάνω στο «σώμα» της πόλης μας. Φέρνουμε άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι: εφημερίδες, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, σακούλες, σύρματα, πιάτα ή ό,τι άλλο. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε από κοινού, με κολάζ και χειροτεχνικές κατασκευές, ένα εφήμερο αρχιτεκτονικό-καλλιτεχνικό έργο.19.30-19.45 Η Ομάδα “Capoeira Cordaode Duro Crete” σε επίδειξη τεχνών…πολεμικών.

19.45-20.30 “Παραμύθια … για τ’ αστέρια”, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

20.30 -21.30 FLAMENCO FIESTA με την Ευριδίκη. Παρουσίαση και ανοικτό μάθημα Ανδαλουσιανού Flamenco από τη σχολή χορού “ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ” και την ομάδα Flamenco της Ευριδίκης Δημητριάδη.

21.30-22.30 Η street band του “Lab Music Education”: Η ομάδα μουσικής του δρόμου με φωνητικά γκρούπ και συνοδεία κρουστών και κιθάρας, σε μπλουζ, ροκ και ποπ μουσική!

22.30-23.30 Μια ακόμη κεφάτη εμφάνιση των ”Active Flow Performances”, με φωτιές, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


18.00-21.00 “Σώστε τη γη”: Ο γλύπτης Γιάννης Τσιγκένης σας περιμένει κι απόψε στην πλατεία να φέρετε πλαστικά σκουπίδια απ’ τη θάλασσα και να τα μετατρέψετε μαζί του σε τέχνη!

21.00-21.30 Οι “Αctive Flow Performances” και οι “Αcro-Flow Crete” κάνουν ένα τελευταίο πέρασμα από την πλατεία, χαρίζοντας απλόχερα και πάλι το κέφι τους για τη ζωή και την τέχνη του δρόμου.

ΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ (Αγία Τριάδα, Χανιόπορτα)

20.00- 20.45 Η Άννα Σαλούστρου και ο Γιάννης Δημητράκης ολοκληρώνουν τις εικαστικές τους παρεμβάσεις, αλλά δεν ησυχάζουν . Με τη σύμπραξή τους ο Αντώνης Περαντωνάκης, με τους σπουδαστές της Σχολής Θεάτρου “Νότος” και τους συνεργάτες του, παρουσιάζουν το δρώμενο: “Ρήτορες και Κούφιοι Άνθρωποι” (Νίκος Καζαντζάκης-Τόμας Έλιοτ). Θα παρακολουθήσετε αποσπάσματα μιας παραγωγής του Μουσείου Καζαντζάκη, με τίτλο “Ταξιδεύοντας: Αγγλία” και θα πάρετε μια πρόγευση από το σπουδαίο φεστιβάλ που διοργανώνει το μουσείο στη Μυρτιά, σε λίγες ημέρες (12 έως 16 Ιουλίου, 2017).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΒΑΛΑΔΩΝ (Αγία Τριάδα)

21.00- 22.00 Η χαρά των παιδιών: Το κουκλοθέατρο «ΚΟΥ-ΚΛ0» παρουσιάζει τον “Πινόκιο”.

22.00-23.30 Έντεχνο λαϊκό τραγούδι από τον Μανώλη Τζανάκη (μπουζούκι), Νίκο Σταματάκη (κιθάρα) Θάλεια Ρόσιου (τραγούδι) και Θύμιο Μπαρδαμάσκο (μπουζούκι).

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (Λάκκος)

21.30- 21.45 Οι “Active Flow Performances” ….ξαναχτυπούν!

21.45-23.30 Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής από την κεφάτη συντροφιά της “Γύρας”, του Μάνου Παπαδάκη. Συμμετέχουν Γιάννης Κοντάκης (ηλεκτρικό μπάσο), Νικόλας Χριστόπουλος (τύμπανα), Παναγιώτης Μαυράκης (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Σπηλιωτόπουλος (τρομπόνι,πνευστά), Κυριάκος Καραμπερόπουλος (σαξόφωνο, πνευστά), Κατερίνα Ανδρουλάκη (ακορντεόν).

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «ΒΗΘΛΕΕΜ»

21.00- 22.40 Δεύτερη ημέρα του μίνι φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, από τον “Σύλλογο Κινηματογραφιστών Ηρακλείου”. Θα προβληθούν οι ταινίες:

Κύκλωπας2, της Victoria Trzeciak

Η υπόσχεση, της Τασού Παλισίδου

iwitness , του Γιώργου Μαστρακούλη

Motel Labyrinthos, της Γωγώς Πετραλή

Save Karteros beach, της Γωγώς Πετραλή

Levin, της Μαρίας Παπαδάκη

Το Πάσχα των νεκρών, της Ανδριανής ΜουλακάκηΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΡΙΝΑ (Ενετικό Λιμάνι)

21.30-23.00 “Με τα βήματα της καρδιάς”, μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, η Κλεονίκη Δεμίρη, ξεκινά απ’το λιμάνι και σας ταξιδεύει μακριά, πολύ μακριά, με ισπανικά, ιταλικά και ελληνικά τραγούδια. Στο πιάνο, ο δεξιοτέχνης Αχχιλέας Γουάστωρ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ο.Λ.Η.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Αλικαρνασσός)

21.00-21.45 Το Circo Bahalo σε μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση, προς χάριν της Αλικαρνασσού.

21.45-23.00 To τριήμερο κλείνει με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, από το συγκρότημα “Ένα συν Ένα”. Συμμετέχουν οι: Βασίλης Ξυλούρης (λαούτο), Νίκη Ξυλούρη (τραγούδι), Νίκος Βλαντάς (Λύρα), Βαγγέλης Σιλιγάρδος (μπουζούκι), Μιχάλης Κότης (κιθάρα).