Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η Περιφέρεια στηρίζει την λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Κρήτη


Τη συνέχιση της στήριξης της λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στη Κρήτη, συμβάλλοντας όσο γίνεται περισσότερο στην επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις κτιριακές υποδομές του παραρτήματος βελτιώνοντας το επίπεδο των σπουδών, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την παρουσίαση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ που πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση πριν από λίγη ώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με διοργανωτές τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φοιτητών και Αποφοίτων του Ε.Α.Π.


Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στους φοιτητές καλή συνέχεια στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία στους απόφοιτους ενώ συνεχάρη τον πρόεδρο και την διοίκηση του ΕΑΠ καθώς και τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας για το έργο τους.

Ο κ. Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «για την Περιφέρεια Κρήτης ο χάρτης των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού, έχει εμπλουτιστεί και μεταβληθεί σημαντικά από την ημέρα της λειτουργίας του παραρτήματος του Ε.Α.Π. στην Περιφέρειά μας. Για το λόγο αυτό με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε και χαιρετίζουμε την αποψινή σημαντική εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φοιτητών και Αποφοίτων του Ε.Α.Π., με την υποστήριξη και την παρουσία του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής, τα μέλη της οποίας καλωσορίζουμε . Για την Περιφέρεια Κρήτης η συνεργασία με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη και χρήσιμη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε οικοδομήσει σταθερές γέφυρες συνεργασίας, έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, αξιοποιώντας προς όφελος της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται στα πανεπιστημιακά εργαστήρια και στα διεπιστημονικά ινστιτούτα του ΙΤΕ. Το επόμενο διάστημα ευελπιστούμε ότι θα πράξουμε το ίδιο αξιοποιώντας τη γνώση αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό των φοιτητών και των ερευνητών του Ε.ΑΠ.».



Στην στήριξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Αρχάνων Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης αναφερόμενος παράλληλα στην συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την λειτουργία και προσφορά στην Κρήτη του Ανοικτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στις Αρχάνες.

Ο πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη συνεργασία και στήριξη του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ επίσης ευχαριστίες εξέφρασε και στον Δήμαρχο Μανώλη Κοκοσάλη. Ο Πρόεδρος επίσης αναφέρθηκε στην συμβολή, στο έργο και στα προγράμματα του Πανεπιστημίου το οποίο όπως είπε γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν Πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, μελετητές, εκπαιδευτικοί όπως Γ Ζαιμάκης, Γ Γρίτζας, Β Τσούκας, Ν Ψιλάκης, Χ. Αθανασιάδης, Π Ποτουρίδης και ακολούθησε συζήτηση.