Πλουμή - Παραγιουδάκης

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της Κρήτης!


Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας, υπάρχει μια Κρητική επιχείρηση που με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της, καταφέρνει να αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί: Η εταιρεία σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης!

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό, ότι αυτό που κάνει τη διαφορά σε κάθε επιχείρηση, προϊόν, ή υπηρεσία, είναι οι άνθρωποί της. Είναι το χαμόγελο που θα συναντήσει ο πελάτης, η διάθεση εξυπηρέτησης, η προθυμία ανταπόκρισης σε κάθε του ανάγκη και φυσικά, η εμπιστοσύνη που αναπτύσσει ο κάθε καταναλωτής με τον άνθρωπο που τον εξυπηρετεί. Αυτό είναι κάτι που βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στην φιλοσοφία της εταιρείας Χαλκιαδάκης, εδώ και πολλές δεκαετίες. Η φράση που όλοι γνωρίζουμε «σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης: το όνομα που εμπιστεύεστε» είναι κάτι παραπάνω από ένα διαφημιστικό σλόγκαν. Ήταν και παραμένει ο βασικός στόχος της εταιρείας, ένας στόχος που δοκιμάζεται και επιτυγχάνεται καθημερινά και που ξεχωρίζει την Κρητική εταιρεία, από την απρόσωπη εξυπηρέτηση και τις πολυεθνικές ανταγωνίστριές της.

Και μια και μιλάμε για ανθρώπινο δυναμικό, κάποια στατιστικά που έχουν αξία:

Η εταιρεία Χαλκιαδάκης έχει «σπάσει το φράγμα» των 1000 εργαζομένων από το 2015 και σήμερα απασχολεί 1.217 άτομα. 

Κάτι λιγότερο από τους μισούς εργαζόμενους (ποσοστό 42%) συνεργάζεται με την εταιρεία για περισσότερα από 10 χρόνια, περίπου 1 στους 4 (ποσοστό 26,4%) για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ δεν είναι λίγοι και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέσα από την Χαλκιαδάκης Α.Ε. 

Το 60% περίπου των εργαζομένων είναι γυναίκες – κάτι που ενισχύει το γυναικείο φύλλο που έχει πληγεί περισσότερο από την ανεργία – ενώ όλοι συμβάλλουν καθοριστικά στην οικοδόμηση ενός άριστου εργασιακού περιβάλλοντος που στηρίζεται στην κατανόηση, την αλληλοεκτίμηση και τον σεβασμό. 

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι το προσωπικό επιμορφώνεται διαρκώς μέσα από την «Ακαδημία Χαλκιαδάκης», συμμετέχει σε πολλές δράσεις σύσφιξης των σχέσεων κάθε χρόνο, ενισχύει αλλά και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η Χαλκιδάκης Α.Ε.

Δεν είναι όμως μόνο τα νούμερα αυτά που έχουν αξία.

Ακόμα περισσότερο μετράει το φιλικό, οικογενειακό θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει, κλίμα που επικρατεί στην εταιρεία Χαλκιαδάκης. Και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται και ο καταναλωτής στην καθημερινή του επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης: Σε κάθε τμήμα μπορεί να βρει τον δικό του άνθρωπο που θα τον συμβουλεύσει, θα τον οδηγήσει σε συμφέρουσες αγορές και θα τον ενημερώσει για κάθε τι που θέλει να μάθει. Που θα τον κάνει να αισθανθεί ότι βρίσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον. Αλλά και που παράλληλα, θα μεταφέρει προς την εταιρεία κάθε παρατήρηση, πρόταση ή ιδέα του πελάτη για περεταίρω βελτίωση και της ίδιας της εταιρείας.

Και αυτό ίσως και να είναι το βασικό «μυστικό» της επιτυχίας της Κρητικής εταιρείας: Έχει μάθει να αφουγκράζεται τον παλμό της αγοράς, να ικανοποιεί άμεσα τις ανάγκες και να προσφέρει αυτό που θέλει ο καταναλωτής, με συνδετήριο κρίκο, τους ανθρώπους της, που είναι και η δύναμή της!