Ουζερί του Τερζάκη

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών για τους Εθελοντές του «Είμαι Ακόμα Παιδί»


Τι κάνουμε αν κάποιος καταρρεύσει μπροστά μας; Πως τον προσεγγίζουμε; Τι είναι η βασική υποστήριξη ζωής (ΚΑΡΠΑ) και πως την κάνουμε; Πως αντιμετωπίζουμε τραύματα ή αλλεργίες;

Ερωτήσεις που τις απαντήσεις τους πρέπει να γνωρίζει κάθε άνθρωπος που συναναστρέφεται με ανθρώπους.

Για να μη χάνονται άδικα ζωές. Για να μπορεί να προσφέρει υπηρεσία στη ίδια τη Ζωή!
Αυτό το τελευταίο, αυτό με τη Ζωή, σκεφτήκαμε κι εμείς, οι εθελοντές του Σωματείου «Είμαι ακόμα Παιδί» κι αποφασίσαμε πως πρέπει οπωσδήποτε να «εκπαιδευτούμε»!
Απευθυνθήκαμε λοιπόν στους ειδικούς και εκείνοι κράτησαν για εμάς την τελευταία εκπαίδευση της σεζόν!
Ο κ. Μπάμπης Συμεωνίδης υπεύθυνος Εκπαίδευσης της 'ΠΡΟΤΕΚΤΑ', φρόντισε για όλα.
Το ραντεβού μας κλείστηκε για το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Νυμφών 3).
Ο κ. Κωστής Σχιζάκης ήταν ο οικοδεσπότης.

Ο Νίκος Μυρωδιάς, εκπαιδευτής, συνταξιούχος ΕΚΑΒ, ανέλαβε με συμπαραστάτες - βοηθούς την εθελόντρια Μιχαέλα Καραγιωργάκη και τη Κατερίνα Σπυριδάκη, να μας εκπαιδεύσει.


Με απλά λόγια και το πάθος που πάντα τον διακατέχει μας βοήθησε να καταλάβουμε πως μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστικά στο συνάνθρωπο. Ακόμη κι αν αυτό, που οι συνθήκες μας «επιτρέπουν» να κάνουμε, είναι απλά να καλέσουμε βοήθεια!
Κι εμείς όμως, σα σφουγγάρια ρουφήξαμε τη γνώση που μας πρόσφερε! Και θες πάνω στη κούκλα, θες σε «ζωντανό» μοντέλο, εφαρμόσαμε με τον καλύτερο τρόπο όσα μας δίδαξε!

Εννοείται βέβαια, πως πριν καλά - καλά τελειώσει το σεμινάριο, αιτηθήκαμε μια «επανάληψη» στην αρχή της επόμενης σεζόν.
Για εμάς, για όσους δεν ήταν μαζί μας και βέβαια για τα φιλοξενούμενα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και της Στέγης Ανηλίκων που είναι κυρίως η παρέα μας!