Ουζερί του Τερζάκη

Καρπούζι και κεράσι με... ονοματεπώνυμο; Κι όμως υπάρχει!


Η σωστή επιλογή φρούτων και λαχανικών αποτελούσε και αποτελεί βασικό μέλημα κάθε καταναλωτή.
Όλοι θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι μας τα καλύτερα προϊόντα, αυτά που παράγονται με πιστοποιημένες διαδικασίες και μας εξασφαλίζουν έναν πραγματικά υγιεινό τρόπο διατροφής. Πώς όμως θα το πετύχουμε αυτό;
Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάθε ένα από τα φρούτα και λαχανικά που αγοράζουμε, πληρούν τις προϋποθέσεις που αναζητούμε;


Αυτές τις ανησυχίες, φαίνεται ότι τις αντιλήφθηκαν στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, στην Κρητική εταιρεία που έχει ως βασική της φιλοσοφία να ικανοποιεί στο έπακρο τις ανάγκες των καταναλωτών. Γι’ αυτό και από το 2013 εφαρμόζουν – επιπλέον από τα γνωστά συστήματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων – και το δικό τους, ιδιαίτερο πρωτόκολλο ασφάλειας στην παραγωγή των φρούτων και των λαχανικών που προμηθεύονται για εμάς: Το πρωτόκολλο e-cert.


Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ότι κάθε φρούτο και λαχανικό που μπαίνει στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, «παρακολουθείται» και ελέγχεται από εξειδικευμένους γεωπόνους σε όλα τα στάδια της παραγωγής του! Από την καλλιέργεια και την συγκομιδή του στον αγρό, μέχρι να φτάσει στο μανάβικο ενός καταστήματος Χαλκιαδάκης, η «ιστορία» του είναι καταγεγραμμένη σε μια βάση δεδομένων διαθέσιμη στον καταναλωτή. Μπορείτε κι εσείς στην επόμενη επίσκεψή σας σε ένα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης να πληκτρολογήσετε τον αριθμό LOT που θα βρείτε στην ταμπέλα του προϊόντος στην ειδική οθόνη του μανάβικου και να μάθετε τα πάντα για αυτό: Ποιος είναι ο παραγωγός, πότε φυτεύτηκε το χωράφι, ποια είναι η έκτασή του, ποιοι γεωπόνοι το παρακολουθούν, τι ποικιλία είναι, το είδος της καλλιέργειας, κλπ. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να κάνετε και από την ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ.


Αξίζει μάλιστα να τονιστεί, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα e-cert της εταιρείας Χαλκιαδάκης, βραβεύτηκε το 2013 ως το κορυφαίο σύστημα διασφάλισης ασφάλειας τροφίμων στην Ελλάδα αλλά και το 2014 από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ως το πιο καινοτόμο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα!

Οπότε, για την επιλογή φρούτων και λαχανικών πιστοποιημένων και με την σφραγίδα του e-cert, τώρα ξέρετε: Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης!