Πύλη Βιτούρι

Πύλη Βιτούρι
Παραδοσιακές γεύσεις της Κρητικής διατροφής σ' έναν ιδιαίτερο, ιστορικό χώρο με παραδοσιακή κρητική φιλοξενία και συνοδευτική ζωντανή μουσική. Χίλια Καλωσορίσατε!

Κρήτη: Και συμβατικά αυτοκίνητα στους ελέγχους για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για τη μετακίνηση των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος. Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση σε σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί ΚΤΕΛ κλπ).

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Το σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μεσημέρι, προβλέπει και σε επίπεδο Κρήτης αυστηρά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού, θα υπάρχουν δύο περιπολίες ανά νομό, δηλαδή, ένα περιπολικό ανά 30χ χιλιόμετρα.

Επίσης, μέρος στους ελέγχους για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα πάρουν και συμβατικά οχήματα της Τροχαίας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παραβάσεις.

Οι οδηγοί δεν θα πρέπει να αγνοήσουν και τις κάμερες οι οποίες καταγράφουν τις υψηλές ταχύτητες καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Η κίνηση, τουλάχιστον στον ΒΟΑΚ, είναι ήδη αυξημένη με δεδομένο ότι ο αριθμός των τουριστών που έχει φθάσει στην Κρήτη, είναι μεγάλος.

click ekriti.gr