Ουζερί του Τερζάκη

Χανιά: 4 μήνες φυλάκισης για το γκράφιτι!


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης των γκράφιτι, με κατηγορούμενους 15 νεαρούς μετά από μήνυση πολίτη.

Το Δικαστήριο έκρινε «ενόχους» 8 από τους 15, επιβάλλοντας στον έναν, ποινή φυλάκισης 4 μηνών (εφέσιμη και με αναστολή) καθώς ήταν ενήλικος κατά την τέλεση της πράξης. Στους υπόλοιπους επτά (ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση της πράξης) το Δικαστήριο απηύθυνε επίπληξη με τον Πρόεδρο να εξηγεί πως τους φέρεται με ιδιαίτερη επιείκεια, καθώς σύμφωνα με τον νόμο θα μπορούσε να τους επιβάλει ποινές ενηλίκων βάσεις της νυν ηλικίας τους.

Οι υπόλοιποι επτά απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών. Ανάμεσά τους ήταν δύο ενήλικοι και πέντε ανήλικοι.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των ενηλίκων και επτά ανηλίκων.

Οι νεαροί κατηγορούνταν για «διεκεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση» με μία δικογραφία που έφτανε τις 4.000 σελίδες και στην οποία περιλαμβάνονταν γκράφιτι που είχαν φιλοτεχνηθεί μετά από πρόσκληση του Δήμου και άλλων φορέων της πόλης όπως για παράδειγμα αυτά του Γκαράζ της Περίδου, του 9ου ΔΣ και του Πνευματικού Κέντρου.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση ΕΔΩ

Ως βασικός μάρτυρας κατέθεσε ο πολίτης που είχε υποβάλει τη μήνυση. Στη αρχή της διαδικασίας ζήτησε να αποσυρθεί η υπόθεση καθώς όπως είπε οι κατηγορούμενοι δεν θα έπρεπε να είναι 15 αλλά… 70 αλλά και να εξαιρεθεί ο Εισαγγελέας καθώς είχε παραπέμψει στο αρχείο άλλες υποθέσεις του.