Ουζερί του Τερζάκη

Φωτιά σε πλοίο κοντά στη Ρόδο!


- Το πλοίο που είναι σημαίας Κύπρου αναχώρησε με 32 ανθρώπους και φορτωμένο με οχήματα
- Εκτός από το πλήρωμα μετέφερε και έναν οδηγό φορτηγού
- Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για να απομακρυνθούν όλοι σώοι από το φλεγόμενο πλοίο
- Στην επιχείρηση παίρνει μέρος και ελικόπτερο διάσωσης
- Φωτογραφίες από το φλεγόμενο πλοίοΣύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχουν διασωθεί ήδη περίπου 20 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου ενώ στο πλοίο έμειναν άλλοι 12 άνθρωποι, οι οποίοι μαζί με τον καπετάνιο του σκάφους, δίνουν ηρωϊκή μάχη για να μπορέσουν να σώσουν το πλοίο.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ αξιωματικός του Λιμενικού σώματος, οι πάντες βρίσκονται σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί, να εγκαταλείψουν άμεσα και με ασφάλεια το σκάφος και τα υπόλοιποι 12 άνθρωποι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου "med star" σημαίας Κύπρου, ενώ έπλεε πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου και συγκεκριμένα δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού. Η φωτιά ξέσπασε από αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές και μετά τις 22:00 το βράδυ οι 31 άνθρωποι που ήταν μέσα, προχώρησαν σε εγκατάλειψη του πλοίου.


Είχε αναχωρήσει νωρίτερα φορτωμένο με φορτηγά οχήματα και μέσα σε αυτό εκτός από το πλήρωμα, ήταν και ένας οδηγός από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη. Στο σημείο που είναι το φλεγόμενο πλοίο πήγαν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Όλοι όσοι ήταν μέσα στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αυτό που ήταν σημαντικό από την πρώτη στιγμή ήταν να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου.

Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση.click ΑΠΕ-ΜΠΕ, rodiaki newsit.gr