Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στις 24 Ιουνίου η δεύτερη δράση καθαριότητας «Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη»


Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης εθελοντικού καθαρισμού «Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη» που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, η δημοτική αρχή, με την συνεργασία εθελοντικών ομάδων, φορέων και σωματείων, ετοιμάζεται να την επαναλάβει, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, από τις 11:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.

Για τον σκοπό αυτό και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο Σύλλογο και Φορέα, να συμμετάσχει στην πρώτη συνάντηση καθορισμού των σημείων παρέμβασης, την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στις 18:00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω.
Σκοπός της δράσης, είναι να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας, ενδιαφέροντος και αγάπης για το Ηράκλειο και το περιβάλλον, με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Για τον καλύτερο συντονισμό, την ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και πληροφοριών, υπάρχει και η σελίδα της δράσης στο Facebook με τίτλο «Δήμος Ηρακλείου – Δράση Καθαριότητας» στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους και να παρακολουθούν όλη την πορεία της προετοιμασίας.


Λίγα λόγια για τη δράση

Η φιλοσοφία είναι απλή: Καθαρίζουμε όλοι μαζί την πόλη, την ίδια ημέρα, το Σάββατο 24 Ιουνίου, για 60’. Σκουπίζουμε τόσο τα κεντρικά σημεία (πάρκα – πλατείες) όσο και δρόμους στο κέντρο και τα προάστια, ο καθένας με δικά του μέσα (σκούπες φαράσια).
Οι οργανωμένοι φορείς, οι σύλλογοι, κλπ, συγκεντρώνονται σε προκαθορισμένα σημεία των δημοτικών διαμερισμάτων και αναλαμβάνουν δράση, ενώ ο κάθε πολίτης, αναλαμβάνει να καθαρίσει έξω από τον χώρο του (σπίτι – κατάστημα). Στη δράση πρωτοστατεί η υπηρεσία Καθαριότητας με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και το προσωπικό, ενώ συμμετέχουν όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και οι δημοτικοί σύμβουλοι, που πιάνουν σκούπες και φαράσια μοιρασμένοι σε όλο τον Δήμο.