Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Ηρακλειώτης Λάζαρος Αλεξάκης ξαναχτυπά με τις "Ιστορίες του Λύκου Vol 2"


Ο Λάζαρος Αλεξάκης, ο απολαυστικός Κακός Λύκος για τους μυημένους, παρουσιάζει με το βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης το νέο του βιβλίο "Στο Στόμα του Λύκου Vol 2" το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 13:00 στο Opus wine bar στο Ηράκλειο και συνεχίζει να μας χαρίζει άφθονο γέλιο μέσα από τις μοναδικές του ιστορίες! 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην σελίδα του lykosbook.gr:
Ιστορίες µε µοτοσυκλέτες, ιστορίες µιας άλλης εποχής. Αυτοτελή µικρά σφηνάκια σε ξεχασµένο µπαράκι του ’80, αφηγήσεις σε καφετέριες µεταξύ φίλων. Ήρωες του δρόµου και του πεζοδροµίου. Μια εφηβεία που ποτέ δεν τέλειωσε, και που στις αφηγήσεις της ξεπέρασε κυνηγούς και ψαράδες αφήνοντάς τους στη σκόνη και στον καπνό ενός δίχρονου. Για όσους ήταν εκεί και για όσους δεν ήταν και θέλουν να µάθουν, αυτό είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, µε πολύ γκάζι κι ακόµα περισσότερο γέλιο. Γιατί µερικά πράγµατα δεν χάνονται ποτέ.

Το πρώτο βιβλίο "Στο Στόμα του Λύκου" κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2016 και σάρωσε:
Ιστορίες δίτροχες και αµαρτωλές. Λυσσασµένα χιλιάρια µε κουρελούδες για σέλα και γριές που ελπίζουν µάταια να φτάσουν απέναντι. Μπάτσοι σε παροξυσµό, τρελαµένες σφήνες και ανελέητες κόντρες του ’80 χωρίς γραµµή τερµατισµού.
Οι «ιστορίες του Λύκου» καταγράφουν, µέσα από προσωπικές αφηγήσεις, µια εφηβεία που δεν τέλειωσε ποτέ. Χαρακτήρες ροκ, πάντα ανεξίτηλοι και πάντα µεγαλύτεροι απ’ την ίδια τη ζωή, προσφέρουν γέλιο µέχρι δακρύων µέσα από διαλόγους και καταστάσεις µιας παρέας που αρνείται επίµονα να µεγαλώσει. Και που κάνει πάντα αυτό που ξέρει καλύτερα. Να γκαζώνει, όσο έχει κι όσο πάει.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό κείμενο στην σελίδα του εκδοτικού οίκου mamaya - από τον οποίο κυκλοφορούν και τα δυο βιβλία.

Τον Λάζαρο Αλεξάκη, τον χαρακτηρίζει το χιούμορ του. Απολαύστε το βιογραφικό του:
Ο Λάζαρος Αλεξάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε µέσα στη δύσκολη εποχή του ’80 και του ’90, τη γεµάτη κακουχίες, διαφηµίσεις Yoko Choco, αχαλίνωτο µοναχικό σεξ και περιστασιακή παρουσία στο σχολείο.
Σπούδασε φιλοσοφία, ψυχολογία και δηµιουργικό βρίσιµο, ενώ έκανε συνεχείς και επίµονες µελέτες πάνω στο πόσες µπίρες µπορεί να πιει κάποιος χωρίς να σκάσει, µε αποτελέσµατα που δεν ήταν µεν ποτέ καταληκτικά, αλλά αποδεικνύονταν ιδιαίτερα ντροπιαστικά για όλη την επιστηµονική κοινότητα.
Ξεκίνησε τη δηµοσιογραφική του καριέρα στο περιοδικό ΜΟΤΟ το 2005, στην τελευταία σελίδα του οποίου αρθρογραφεί έκτοτε, ενώ διατηρεί και ενηµερώνει τακτικά blogs και social media µε σκοπό να καταστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερες αθώες ψυχές, παρασέρνοντάς τες στις σούζες, τις κόντρες, τις σοκοφρέτες, τις ληστείες µε µοτοσυκλέτες µεγάλου κυβισµού, τις πίτσες µε διπλό πεπερόνι, στο ασύδοτο και ξεδιάντροπο καστοµάρισµα µοτοσυκλετών και γενικά στην ακολασία.
Παίζει πειραµατικά µπλουζ και τζαζ µε παταγώδη επιτυχία και είναι ικανός να αδειάσει το Carnegie Hall µε 5 νότες. Τα χόµπι του περιλαµβάνουν το να κοροϊδεύει το µπαλέτο και να βουτάει νάνους σε βαρέλια µε πίκλες.
Έµαθε να γράφει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο µια βδοµάδα πριν γι’ αυτό και βγαίνει το κείµενο λίγο γκάου.
Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.