Ουζερί του Τερζάκη

Γιορτή ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών από τα σούπερ μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ και τον ΣΚΑΙ Κρήτης


O ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 και τα SUPER MARKET XAΛΚΙΑΔΑΚΗΣ διοργανώνουν ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, το Σάββατο 6 Μαϊου 2017.Από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο κατάστημα Χαλκιαδάκης στα Καπαριανά Μοιρών, θα συγκεντρώνουμε σε ειδικούς κάδους της Eλληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και μπαταρίες προκειμένου να ανακυκλωθούν με ορθό τρόπο.
Οποιαδήποτε συσκευή τροφοδοτείται από το ρεύμα, θεωρείται ανακυκλώσιμη πχ. όλα τα μέρη των Η/Υ, πολυμηχανήματα, ηλεκτρικά σίδερα, ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, τηλεοράσεις, τηλέφωνα, συσκευές κλιματισμού κ.λ.π. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές αν καταλήξουν στους κάδους σκουπιδιών ή σε χωματερές, επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το φρέον, θα διαρρεύσουν και θα διασκορπιστούν στο έδαφος μολύνοντας ανεπανόρθωτα την γη και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Ανακυκλώνοντας συνεισφέρουμε στο περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό, σεβόμενοι το δικαίωμα στην υγεία, την καθαριότητα και την αισθητική του περιβάλλοντος.

Οι κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται στο Max Χαλκιαδάκης Μοιρών από την Πέμπτη 4/5 ως και το Σάββατο 6/5. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα tablet.