Ουζερί του Τερζάκη

Γκάφα με την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ! Δεν έχει αναδρομική ισχύ


Κυβέρνηση και αντιπολίτευση και κυρίως Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, τσακώθηκαν άγρια πριν από μερικές μέρες στη Βουλή για την τροπολογία που προβλέπει τη διαγραφή των χρεών που έχουν επιβληθεί στην εταιρία ΣΕΚΠΑ για λαθρεμπόριο. Και έγινε ο… κακός χαμός γιατί η κυβέρνηση κατηγορήθηκε πως στόχος της ήταν να κάνει "δώρο" στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει αγοράσει τη συγκεκριμένη εταιρία.Μόνο που δεν αποκλείεται όλα να έγιναν χωρίς λόγο! Γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου αλλά και σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, η τροπολογία για τη διαγραφή των χρεών της ΣΕΚΑΠ δεν έχει αναδρομική ισχύ!

Που σημαίνει, σύμφωνα με όσα λέγονται, ότι τα πρόστιμα ύψους 38.000.000 ευρώ δεν μπορούν να διαγραφούν. Σύμφωνα μάλιστα με τον Κώστα Τζαβάρα, η τροπολογία όπως ψηφίστηκε θέτει εκτός των διατάξεων της την ΣΕΚΑΠ. Ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου.

Όπως αναφέρει η Ελευθερία του Τύπου, η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, περιλαμβάνει όλες τις υποθέσεις που θα προκύψουν από τον Αύγουστο του 2017 και μετά!click newsit.gr