Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Καμπάνα» σε 32χρονο που κρέμασε σκύλο στη Μεσαρα


Παραδειγματική ποινή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 32χρονο από χωριό της Μεσσαράς, ο οποίος κρέμασε από δένδρο ένα μικρό λυκόσκυλο. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.


Αυστηρότερη ακόμα υπήρξε στην εισήγησή της η εισαγγελέας έδρας, η οποία πρότεινε να καταδικαστεί σε πέντε χρόνια ποινή φυλάκισης και να του επιβληθεί χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, συνεκτιμώντας τόσο τη βαρύτητα της απεχθούς πράξης του όσο και της αμετανόητης συμπεριφοράς του μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Τις κραυγές του άμοιρου ζώου άκουσε γείτονας του 32χρονου, ο οποίος και ενημέρωσε την Αστυνομία σοκαρισμένος από τα όσα είχε δει με τον απαγχονισμό του ζώου. Ο 32χρονος αρνήθηκε ότι θανάτωσε το ζώο, όμως οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Η δικαιοσύνη στο Ηράκλειο αποδεικνύει σχεδόν καθημερινά (τόσο συχνές είναι δυστυχώς οι υποθέσεις κακοποίησης και θανάτωσης ζώων) ότι έχει ευαισθησία και απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα και όπου στοιχειοθετείται το αδίκημα, είναι αμείλικτη.



ΠΑΤΡΙΣ - click creteplus.gr