Πλουμή - Παραγιουδάκης

Γούβες: Βρώμισε ο τόπος απο λύματα, παραλίγο τροχαίο (photo)


Αντιμέτωποι με ένα θέαμα που προκαλεί αν μη τι άλλο οργή και ντροπή, βρέθηκαν σήμερα οδηγοί που έτυχε να περνούν από την παλιά εθνική οδό, Ηρακλείου -Αγίου Νικολάου, στο ύψος των Κάτω Γουβών και για να περάσουν από εκεί έπρεπε στην κυριολεξία να πιάσουν τη μύτη τους.

Και αυτό γιατί βοθρολύματα έκαναν ξαφνικά την εμφάνιση τους στο δρόμο με το ενδεχόμενο μάλιστα πρόκλησης ατυχήματος να είναι ορατό εξαιτίας και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα Δ.Β που επικοινώνησε με το neakriti.gr: «Καθώς ερχόμουν στη δουλειά το μεσημέρι και διασχίζοντας το συγκεκριμένο δρόμο , λόγω των λυμάτων που είχαν συσσωρευτεί στο δρόμο, παραλίγο να προκληθεί ατύχημα. Οδηγός δίκυκλου, μπροστά στα μάτια μου, λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο της πορείας της μηχανής του, να πέσει στο οδόστρωμα και μάλιστα εν ώρα αιχμής με τον δρόμο να είναι γεμάτο από αυτοκίνητα.».

Η καταγγέλλουσα τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του neakriti.gr εκτός από το κίνδυνο ατυχήματος , αναφέρεται και στη βρωμιά και τη δυσωδία που ήταν πολύ έντονη στην περιοχή, εγκυμονώντας ως εκ τούτου σοβαρότατο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.


«Η περιοχή από την μία στιγμή στην άλλη μετατράπηκε σε εστία μικροβίων με μπόχα και δυσοσμία να προκαλούν δυσφορία και αναγούλα .Και φανταστείτε ότι δεν έχει πιάσει ακόμη καλοκαίρι..»

Η ίδια που εργάζεται στην περιοχή και τη διασχίζει καθημερινά , κάποιες φορές περισσότερες από μία φορά, δεν προτίθεται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια και αύριο θα απευθυνθεί στο υγειονομικό κάνοντας καταγγελία για το περιστατικό.

«Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά αλλά έχει ξανά συμβεί και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα .Όλοι στην περιοχή έχουν βόθρο αλλά τους αδειάζουν. Υπάρχει ένα κτίριο που φιλοξενούνται ηλικιωμένοι και σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων ανθρώπων δεν έχουν γίνει προσπάθειες να αδειάσει ο βόθρος με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και πλέον τα λύματα να φθάσουν στο δρόμο και να τον μουσκέψουν. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται και θα πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.».


Και όλα τα παραπάνω βέβαια σε μία εποχή που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι πρώτοι τουρίστες έχουν ήδη καταφθάσει στο νησί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα που θα πάρει ο επισκέπτης μαζί του φεύγοντας από την φιλόξενη και καθαρή κατά τα άλλα Κρήτη.

Β.Μ - click neakriti.gr