Ουζερί του Τερζάκη

Βρέθηκε το ζευγάρι που χάθηκε στο φαράγγι της Τρυπητής - Παγωμένοι & κουρασμένοι οι Βέλγοι τουρίστες


Εξουθενωμένοι από την κούραση και παγωμένοι είναι οι δύο Βέλγοι τουρίστες που είχαν πάει για πεζοπορία και εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι της Τρυπητής στα Χανιά από την Πέμπτη το απόγευμα.

Το ζευγάρι εντοπίστηκε περίπου στις 05.30 το πρωί της Παρασκευής σε υψόμετρο 1.500 μέτρων κι αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση για την κατάβασή του. Ήδη άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν συνεχή επαφή κάθε μία ώρα με τους εγκλωβισμένους αλλοδαπούς τουρίστες, αφού τους εντόπισαν, τους παρείχαν και τις πρώτες βοήθειες, δίνοντας τους νερό και ανάβοντας φωτιά για να ζεσταθούν.

Η διαδικασία της κατάβασης βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν και άνδρες της ΕΜΑΚ.Το χρονικό του εγκλωβισμού

Οι τουρίστες που είχαν πάει για πεζοπορία ,κατά πάσα πιθανότητα έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα και να παραμείνουν καθηλωμένοι μέσα στο φαράγγι και συγκεκριμένα μεταξύ των περιοχών του Ομαλού και της Σούγιας.

Στις 7.15 το απόγευμα της Πέμπτης ειδοποίησαν το 112 ότι έχουν χαθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί που βρισκονται είναι επικίνδυνα. Άμεσα ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και απεγκλωβισμού των τουριστών ηλικίας 26 και 28 ετών αντίστοιχα, από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων και της Γ' ΕΜΑΚ.
Ωστόσο να σημειωθεί ότι είχαν εγκλωβιστεί σε ένα ιδιαιτέρως δύσβατο σημείο, όπου υπάρχουν χιόνια και η προσέγγιση από πλευράς των σωστικών συνεργείων ενδεχομένως να πάρει αρκετή ώρα όπως και τελικά αποδείχτηκε.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη -Αγγέλα Δουλγεράκη - click neakriti.gr
φωτογραφία αρχείου