Πλουμή - Παραγιουδάκης

Διεθνής διάκριση για μουσικό σχολείο της Κρήτης


Με δύο μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν χθες το βράδυ από την Ασίζη της Ιταλίας οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό χορωδιών.

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων ήταν το μοναδικό ελληνικό σχολείο που πήρε μέρος στο διαγωνισμό ,ενώ οι μαθητές με τις εντυπωσιακές τους ερμηνείες, μάγεψαν κοινό και κριτές. Κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία μεικτής νεανικής χορωδίας και επίσης βραβεύτηκαν με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία «Folclore».


Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συνεχάρη το Μουσικό Σχολείο Χανίων για την μεγάλη επιτυχία. Απηύθυνε συγχαρητήρια στα παιδιά, την διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Παπουτσάκη, την διευθύντρια της χορωδίας κ. Γεωργία Νικολουδάκη , τον υπεύθυνο του παραδοσιακού ορχηστρικού συνόλου κ. Παντελή Λύκο, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Γιώργο Παπαδάκη και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική διάκριση που αποτελεί τιμή για την πόλη και το νησί μας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Ασίζη για τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στο διαγωνισμό, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συναντήθηκε με τη δήμαρχο Stefania Proietti στο Δημαρχείο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.


ΡεπορτάζΒίκυ Παπαδογιαννάκη - click neakriti.gr