Ουζερί του Τερζάκη

Φύτευσαν στο σχολείο και καθάρισαν την παραλία (photos)


Με κέφι και όρεξη ξεκίνησαν οι δράσεις του Lets Do It Greece στο Δήμο Μαλεβιζίου.
Από νωρίς το πρωί, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, μαζί με τους δασκάλους, και την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ, της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, της Δ.Κ. Γαζίου, του Λιμεναρχείου Ηρακλείου και του Δασαρχείου, δενδροφύτευσαν τον περίβολο του σχολείου και καθάρισαν τμήμα από την παραλία της Αμμουδάρας. 


Η προμήθεια των υλικών έγινε με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Candia Maris και του Φροντιστηρίου Σύγχρονη Εκπαίδευση, ενώ αμέσως μετά τη δράση, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και της Δασικής Υπηρεσίας μίλησαν με τα παιδιά και τους παρουσίασαν στοιχεία που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.Οι δράσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει:


Τετάρτη 29 Μαρτίου - ΓάζιΧώρος: 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, ώρα 09:00 – 12:00: Δημιουργία βοτανόκηπου

Πέμπτη 30 Μαρτίου - Αγία Μαρίνα - ΤσαλικάκιΧώρος: Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας, ώρα 10:00: Καθαρισμός και δενδροφύτευση περιβάλλοντων χώρων σχολικών μονάδων Αγίας Μαρίνας.

Παρασκευή 31 Μαρτίου - Αγία ΠελαγίαΧώρος: Παραλία, ώρα 09:00: Καθαρισμός παραλίας Αγίας Πελαγίας

Παρασκευή 31 Μαρτίου - ΤύλισοςΧώρος: Γυμνάσιο Τυλίσου, ώρα 09:00 – 13:00: Δημιουργία κήπου με αρωματικά φυτά, καθαρισμός προαυλίου και χώρου εξωτερικά του σχολείου, δημιουργία χώρου ανακύκλωσης.

Παρασκευή 31 Μαρτίου - ΑμμουδάραΧώρος: Τέρμα οδού Βαγιάς, ώρα 09:00: Καθαρισμός παραλίας
Χώρος: Τέρμα οδού Πάρου, ώρα 09:00: Καθαρισμός παραλίας
Χώρος: Εκβολές Αλμυρού, ώρα 09:00: Καθαρισμός παραλίας
Χώρος: Ληνοπεράματα, ώρα 09:00: Καθαρισμός παραλίας

Κυριακή 2 Απριλίου - ΜονήΧώρος: περιοχή Χυμευτού, ώρα 11:00: Καθαρισμός και ανάδειξη περιοχής «Χυμευτού».

Κυριακή 2 Απριλίου - ΚορφέςΧώρος: Κορφές, ώρα 12:00: Καθαρισμός και ανάδειξη του φυσικού μνημείου του Δρυ (η Ντρυγιά) του Μανταλένη.

Κυριακή 2 Απριλίου - ΦόδελεΧώρος: Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00: Καθαρισμός αύλειου και περιβάλλοντα χώρου νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου.

Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων μαζί και με τους φορείς που συμμετέχουν σε κάθε μια από αυτές, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν εδώ: http://letsdoitgreece.org/map/