Ουζερί του Τερζάκη

Στην Κρήτη ο Πρέσβης και ο Πρόξενος του Καναδά


Στα πλεονεκτήματα του Ηρακλείου και της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού αλλά και στον επιστημονικό, πολιτισμικό και αγροδιατροφικό τομέα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας κ. Κιθ Μόριλ στη Λότζια.Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Καναδός Πρέσβης αναφέρθηκαν εξάλλου και στους παραδοσιακούς στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες καθώς χιλιάδες Έλληνες ομογενείς έχουν ως δεύτερη πατρίδα τους τον Καναδά και συμφώνησαν οι δεσμοί αυτοί να ενισχυθούν με ευρύτερες συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο στα επιστημονικά επιτεύγματα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού καθώς έχουν αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο γεγονός για το οποίο συμφώνησε ο Πρέσβης.
Ο κ. Μόριλ τόνισε στο Δήμαρχο το ενδιαφέρον του Καναδά για επενδύσεις στο τομέα της ενέργειας,στον τουρισμό και το real estate.

Μετά το πέρας της συνάντησης Δήμαρχος και Πρέσβης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα ενώ σε αυτή παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini και η υπεύθυνη Πολιτικών και Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας του Καναδά κ. Ζωή Δελήμπαση.
Στη Χερσόνησο ο Πρέσβης του Καναδά


Το Δήμο Χερσονήσου επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 ο Πρόξενος του Καναδά κ. Στίβεν Ελ Αζάμπ μαζί με την Υπεύθυνη του Προξενείου κα Αρετή Βελισσαρίου και την Υπεύθυνη Τμήματος Διαβατηρίων & Υπηκόοτητας κα Έλενα Νταντάμη.
Τον κύριο Πρόξενο στην εθιμοτυπική του αυτή επίσκεψη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Χρηστάκη και τους κ.κ. Αντιδημάρχους Σπυρίδων Κατσαμποξάκη, Εμμανουήλ Πλευράκη, Γεώργιο Μεραμβελιωτάκη και Ευθύμιο Μουντράκη.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, με τον Πρόξενο κύριο Στίβεν Ελ Αζάμπ να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας και να εμφανίζεται θετικός στις δυνατότητες συνεργασίας για την περαιτέρω προώθησή τους. Συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα όπως αυτό της Πολιτικής Προστασίας και των τουριστικών υποδομών του Δήμου, καθώς και του αεροδρομίου.
Ο κ. Πρόξενος αφού ευχαρίστησε τον κύριο Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία, σημείωσε ότι ο Δήμος Χερσονήσου διαθέτει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης χάρη στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά του και τις πολύ καλές υποδομές που διαθέτει.