Πύλη Βιτούρι

Πύλη Βιτούρι
Παραδοσιακές γεύσεις της Κρητικής διατροφής σ' έναν ιδιαίτερο, ιστορικό χώρο με παραδοσιακή κρητική φιλοξενία και συνοδευτική ζωντανή μουσική. Χίλια Καλωσορίσατε!

Στην τελική ευθεία ο 3ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου στις 11 και 12 Μαρτίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


H Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει τον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (3rd Cretan Olive Oil Competion), στις 11 & 12 Μαρτίου 2017 στο Ρέθυμνο.

Η διοργάνωση υλοποιείται σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου της Κρήτης:

* Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης

* Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης

* Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης

* Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου

* ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

* Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

*Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, θα γίνει η αξιολόγηση των δειγμάτων στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης, από την κριτική επιτροπή. Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με την απονομή των βραβείων.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι δύο: Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας 2017 & Ελαιόλαδο Βιολογικής Καλλιέργειας 2017.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να στέλνουν τα δείγματα τους στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «ΕΝΩΣΗ» έως και τις 6 Μαρτίου 2017.

www.cretanooc.org , η ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τους όρους & τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να κάνουν on line τις αιτήσεις τους.· 6 Μαρτίου 2017: Κλείσιμο των συμμετοχών και αποστολής δειγμάτων.

· 11 Μαρτίου 2017: Αξιολόγηση δειγμάτων στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «EΝΩΣΗ»

· 12 Μαρτίου 2016: Τελετή βράβευσης