Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κέρδη 1,7 τρις ευρώ από τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη και το Ιόνιο

Κέρδη ύψους 1,7 τρις ευρώ υπολογίζεται να έχει η Ελλάδα αν αξιοποιηθούν σωστά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη και το Ιόνιο. 
Αυτή ήταν η βασική θέση του κ. Νίκου Λυγερού, στρατηγικού συμβούλου ο οποίος πήρε μέρος στο συνέδριο των Κρητών με θέμα “ Η σημασία της Κρήτης στην Ελληνική ΑΟΖ”. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αυτής της προετοιμασία, έχουμε ξεπεράσει μερικές δυσκολίες που είχαμε σε επίπεδο Ε.Ε. και τώρα πάνε καλά τα πράγματα με την ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τώρα την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στον χώρο τον ελληνικό υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που καταλαβαίνει ότι η ΑΟΖ είναι πάρα πολύ σημαντική και τώρα περνάμε και στο στάδιο ενημέρωσης των τοπικών κοινωνικών για να ξέρουν ότι το 5% που προβλέπεται από τις απολαβές του ελληνικού δημοσίου θα είναι για τις περιφέρειες. Άρα είναι κάτι πολύ σημαντικό για να αναπτύξουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης μέσω της ανάκαμψης που προσφέρει η ΑΟΖ ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λυγερός από το συνέδριο στα Χανιά.

Άλλο ένα καλό από τη σωστή αξιοποίηση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην Κρήτη και το Ιόνιο, είναι οι θέσει εργασίας αφού σύμφωνα με τον Κ. Λυγερό Όταν είναι στο επίπεδο το ερευνητικό είναι οι εταιρείες που διαχειρίζονται το θέμα αλλά όταν είναι σε φάση λειτουργίας έχουμε τον τοπικό πληθυσμό που χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ικανότητες που έχει τα πτυχία. Γι' αυτό δίνω μεγάλη σημασία και στους φοιτητές και πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν προοπτικές στον τομέα της γεωλογίας, της σεισμολογίας, των υδρογονανθράκων και έχουμε και μάστερ πια που λειτουργεί ειδικά γι' αυτό το θέμα.