Πλουμή - Παραγιουδάκης

Fodele Beach: Με σεβασμό στον τουρισμό και την παράδοση


Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η χθεσινή και είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο Fodele Beach, το πανέμορφο ξενοδοχείου της οικογένειας Γιαννικάκη στο Φόδελε.
Είχαν διοργανώσει μια καταπληκτική βραδιά Κρητικής κουζίνας, που τα είχε όλα! Απόσταξη τσικουδιάς, όλα τα καλούδια της Κρητικής φύσης, επί τόπου παρασκευή εδεσμάτων, αντικριστό κρέας, τα περισσότερα μάλιστα δικής τους παραγωγής.
Ο σεφ ήταν ντυμένος με παραδοσιακή Κρητική φορεσιά και εξηγούσε στους πελάτες τη διαδικασία παρασκευής σε κάθε στάδιο ξεχωριστά, υπήρχαν παιδάκια με ανάλογες φορεσιές τα οποία υποδέχονταν τους ξένους, συγκρότημα με λύρα και λαγούτο, τέλεια!

Και φυσικά, έβλεπες παντού χαμογελαστά πρόσωπα πελατών. Με μια έξυπνη ιδέα, κατάφεραν τα στελέχη του Fodele Beach να μεταφέρουν την παράδοση του τόπου μας σε πελάτες τους απ’ όλον τον κόσμο!!!
Μπράβο και πάλι μπράβο στους ιδιοκτήτες και τους συνεργάτες τους, που με πολύ μεράκι κατάφεραν να «περάσουν» το μήνυμα της Κρητικής διατροφής στους επισκέπτες του τόπου μας. Μακάρι κι άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού, να δείχνουν ανάλογο ζήλο για τη δουλειά τους! MF