Πλουμή - Παραγιουδάκης

"Έφυγε" ο Μανώλης Παγωμένος

"Έφυγε" ο Μανώλης Παγωμένος  
Σε ηλικία 63 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο , μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο- Κηδεύεται αύρο το μεσημέρι από τον Ι.Ν Αφέντη Χριστού , στις Πατέλες.
Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί για μία ακόμα φορά την περασμένη Τετάρτη ο πρώτος των πρώτων στο Δήμο Ηρακλείου και κυρίως στις καρδιές των Ηρακλειωτών πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Μανώλης Παγωμένος...

Ο Μανόλης Παγωμένος , ο οποίος από την εποχή της Δημαρχίας Νίκου Καρέλλη στο Ηράκλειο εκλεγόταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος δεν ήταν μόνον το σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη συνοικία, τις Πατέλες, αλλά και ο πιο δημοφιλής από τους δημοτικούς συμβούλους,  στο δήμο Ηρακλείου, με μια μοναδική σχέση αγάπης με τον κόσμο.

Γιατί ο εκλιπών ήταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Κι εκείνος που άκουγε τα παράπονα και τα προβλήματα όλων των Ανατολικών προαστίων.


Γι΄αυτό και οι φίλοι του  «πάγωσαν», την περασμένη Άνοιξη , όταν γνωστοποιήθηκε πως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ήταν  πιο σοβαρό απ΄ότι αρχικά είχε διαγνωστεί.

Ο Μανόλης αγωνιστής και μαχητής, πάλεψε μέχρι την ύστατη ώρα , όπως είχε μάθει σε όλη του τη ζωή.. Στο πλευρό του τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν δεκάδες φίλοι και φυσικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.
Η εξώδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, στις 12.00 το μεσημέρι , στον Ιερό Ναό του Αφέντη Χριστού, στις Πατέλες, ενώ η σορός του εκλιπώντος θα εκτεθεί σε προσκήνυμα από τις 9.00 το πρωί. 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Καρκανάκη , με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά. Για πολλά χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα του Ποσειδώνα και στη συνέχεια ασχολήθηκε στη Διοίκηση του Ποσειδώνα προσφέροντας τις υπηρεσίες του σαν γενικός αρχηγός.
Από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου πρόσφερε τις παρακάτω υπηρεσίες:
  • Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Ηρακλείου επί σειρά ετών
  • Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου
  • Πρόεδρος στον Παιδικό Σταθμό Πατελλών και στις Σχολικές Επιτροπές Πατελλών
  • Διετέλεσε Πρόεδρος στη ΔΕΠΤΑΗ
  • Από τη θέση του Αντιδημάρχου προσέφερε τις υπηρεσίες του στους παρακάτω τομείς:
  • Δημοτικά Κοιμητήρια
  • Άτομα με ειδικές ανάγκες ( ΑΜΕΑ )
  • Κέντρο Συμβουλευτικής Αγωγής Νέων (ΚΕΣΑΝ)
  • Αθλητισμός και Νεολαία
  • Κοινωνική Πολιτική
  • Δημοτική Αστυνομία
  • Διοικητικές Υπηρεσίες
  •  Αντιδήμαρχος στηνΥπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου klik cretalive


Δ Η Λ Ω Σ Η
Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για το θάνατο
του Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Παγωμένου
                                                                                                                 
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατο του Μανώλη Παγωμένου, ενός πολύτιμου συνεργάτη και αγαπημένου φίλου και ενός ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στα κοινά.
Η ευγένεια και η φιλοτιμία του, η ευθύτητα του χαρακτήρα του και η εργατικότητα που των διέκρινε υπήρξαν αρετές που έδιδαν πάντοτε στην συνεργασία μας την ποιότητα μιας αληθινής φιλίας. Αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους συμπολίτες μας και σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν πάντοτε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος.
Ως αντιδήμαρχος με διάφορες αρμοδιότητες εργάστηκε πάντοτε παραγωγικά και με αποτελεσματικά.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.