Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σεμινάρια αλιευτικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης και τα τμήματα αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων


Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα σεμινάρια Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε για τους επαγγελματίες αλιείς η Περιφέρεια Κρήτης στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Τμήματα Αλιείας.



ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Τα σεμινάρια αποτέλεσαν κίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από νέους αλιείς για έναρξη της δραστηριότητας του αλιευτικού τουρισμού σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Οι αλιείς είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για χρήσιμες πρακτικές κατά την διεξαγωγή του αλιευτικού τουρισμού, και να ανταλλάξουν εμπειρίες με αλιείς που ασκούν με επιτυχία τον αλιευτικό τουρισμό σε άλλες περιοχές της χώρας. Στόχος παραμένει η άσκηση ενός υπεύθυνου αλιευτικού τουρισμού με σεβασμό στην αλιευτική παράδοση, τους φιλοξενούμενους και το περιβάλλον.



Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημέρωσε τους αλιείς για την ισχύουσα νομοθεσία, δόθηκαν διευκρινήσεις και απαντήθηκαν ερωτήματα, με την συμμετοχή στελεχών και των οικείων Λιμενικών Αρχών.

Συνοψίζοντας, ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί μια διέξοδο στα προβλήματα των επαγγελματιών αλιέων, ανακούφιση στο απειλούμενο εισόδημά τους και ταυτόχρονα προστασία στα ιχθυαποθέματα μέσω της μείωσης της αλιευτικής διαδικασίας χωρίς αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο. Τέλος αποτελεί μια καλή πρόταση, συμβάλλοντας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προωθώντας παράλληλα τη θαλάσσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης ανέφερε, ότι, σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των αλιέων για τον αλιευτικό τουρισμό που αποτελεί ένα συμπληρωματικό εισόδημα που θα τους δώσει την δυνατότητα να παραμείνουν στο επάγγελμα και να είναι βιώσιμοι.

«Η απόκτηση γνώσεων για τους επαγγελματίες αλιείς για τον αλιευτικό τουρισμό θα βοηθήσει να μεταφέρουν μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες μας με στόχο την ενίσχυση του επαγγέλματος και την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού» τόνισε ο κ. Τζεδάκης.