Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μάθετε τα πάντα για τους χοχλιούς στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Πόσα είδη σαλιγκαριών έχει η Ελλάδα;
Ποιο είναι το πιο μεγάλο και το πιο μικρό;
Πόσα αυγά γεννάει ο χοχλιός;
Ποια είδη τρώγονται;


Οι απαντήσεις θα δοθούν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν έναν επιστήμονα και να συζητήσουν μαζί του για τα σαλιγκάρια της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Τα σαλιγκάρια της Ελλάδας» με τη Δρ Κατερίνα Βαρδινογιάννη, Βιολόγο - Μαλακολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
12:00-12:30 Κοπή Πίτας Μελών Συλλόγου «Φίλοι του ΜΦΙΚ».
12:30-14:15 «Στο εργαστήριο του Επιστήμονα». Παρατηρούμε σαλιγκάρια διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων από όλη την Ελλάδα, με τους μεγεθυντικούς φακούς του επιστήμονα (για όλες τις ηλικίες).
12:30-14:15 «Ο Άρης το ταξιδιάρικο σαλιγκάρι». Αφήγηση παραμυθιού με κουκλοθέατρο από την Ειρήνη Χριστοφορίδη, Τεχνολόγο Γεωπόνο Τ.Ε.Ι. Κρήτης, αφηγήτρια και συγγραφέα παραμυθιών.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).
12:30-14:15 «Κάθε σαλιγκάρι στον τόπο του». Με οδηγό ένα Mαλακολόγο, ανακαλύπτουμε σαλιγκάρια από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Τα ταξινομούμε, τους δίνουμε κοινά ονόματα και ταξιδεύουμε, με τη φαντασία μας, στους τόπους όπου ζουν. Φεύγοντας παίρνουμε μαζί μας κι ένα σαλιγκάρι ως αναμνηστικό.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).
12:30-14:15 «Το εργαστήριο των σαλιγκαριών». Με καλλιτεχνική διάθεση, φτιάχνουμε τα δικά μας σαλιγκάρια, δημιουργώντας τα με διαφορετικά υλικά, χρώματα και σχήματα (για όλες τις ηλικίες).

Γενική είσοδος 6€
Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν
Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν
ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν


klik ekriti.gr