Πλουμή - Παραγιουδάκης

ανοικτή επιστολή των Ζωοφιλικών Σωματείων


 
Διαβάσαμε στον Κυριακάτικο Τύπο και συγκεκριμένα στο «Ε» της Ελευθεροτυπίας για ένα δελτίο τύπου , που εξέδωσε η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά για την συνεργασία του με  το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, ΔΙΚΕΠΑΖ , για τα αδέσποτα του λιμανιού.
Δελτίο αναγγελίας θανάτου το ονομάζουμε  εμείς , των αδέσποτων που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά...

Για μια ακόμη  φορά η Διοίκηση ή ο Πρόεδρος του ΔΙΚΕΠΑΖ ενεργούν νύχτα και  μακριά από τα φιλοζωικά σωματεία και τις Οργανώσεις του , ωσάν  να πρόκειται να διαχειριστούν την περιουσία τους και όχι ένα κέντρο , το οποίο φτιάχτηκε από τα χρήματα όλων των φορολογουμένων πολιτών, ωσάν η υπόθεση των αδέσποτων ζώων να είναι δική τους υπόθεση και όχι υπόθεση κυρίως και πάνω από όλα των φιλοζωικών σωματείων.
Αναφέρει το δελτίο τύπου του Ο.Λ.Π , ότι έγινε  συζήτηση με τα φιλοζωικά σωματεία.
Απαιτούμε να μάθουμε ποια είναι αυτά τα σωματεία , που ρίχνουν  τα υγιή,  εμβολιασμένα και στειρωμένα ζώα του λιμανιού  του Πειραιά και με τι αντάλλαγμα , βορά  στις μεθόδους αποδεκάτισής τους  δια της  ευθανασίας , που χρόνια τώρα ακολουθεί το ΔΙΚΕΠΑΖ  και η  Διοίκησή του.
Απαιτούμε να μάθουμε , αν τηρήθηκαν οι διατάξεις της Υ.Α 280239 για τον τρόπο εκπροσώπησης των φιλοζωικών σωματείων στην τριμελή επιτροπή , που τον εκπρόσωπό τους  τον ορίζουν τα φιλοζωικά και  δεν ορίζεται από  κανένα άλλο.
Ζητάμε να μάθουμε , αν η απόφαση από το Δ.Σ του ΔΙΚΕΠΑΖ πάρθηκε ομόφωνα, με πλειοψηφία ή με  αδιαφανείς συνοπτικές  διαδικασίες.
Ζητάμε από τον Υπουργό και τον  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να παρέμβει σε αυτή την συμφωνία Ο.Λ.Π και ΔΙΚΕΠΑΖ  και η τυχόν περισυλλογή τόσων ζώων να γίνει  ΜΟΝΟ κάτω από  συνθήκες πλήρους διαφάνειας , με την σύσταση μιας επιτροπής , όπου τα  φιλοζωικά σωματεία θα εκπροσωπηθούν με διαδικασίες νόμιμες και όχι  παράτυπες , η   οποιαδήποτε δε απόφαση για την υγεία των ζώων , να γίνει σύμφωνα με τις σύγχρονες θεωρίες της κτηνιατρικής επιστήμης περί ζωοανθρωπονόσων και πότε αυτές είναι ιάσιμες ή όχι.
Είναι γνωστό στην φιλοζωική κοινότητα οτι στον χώρο του ΔΙΚΕΠΑΖ έχουν βρει τον θάνατο  πολλά ζώα με συνοπτικές  και  αδιαφανείς διαδικασίες και με μη σύγχρονες ιατρικές απόψεις .
Η Διοίκηση του ΔΙΚΕΠΑΖ αδιαφορεί έως τώρα  στις προτάσεις των φιλοζωικών σωματείων της περιοχής  αλλά και της χώρας  ακολουθώντας  πρακτικές άλλων εποχών.
Αυτές του αποφασίζουμε και διατάζουμε .
Πίσω από αυτόν τον τρόπο διαχείρισης  ζωών  δεν κρύβεται τίποτα άλλο από την  κυριαρχούσα στην Πολιτεία άποψη, οτι τα ζώα  είναι  όντα ανεπιθύμητα και πρέπει να εκλείψουν από την ζωή μας.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και τα 110 σωματεία από όλη την χώρα,  που συμμετέχουν σε αυτή, θα κάνουν ο, τι μπορούν προκειμένου να σταματήσουν την συμφωνία αυτή  Ο.Λ.Π. και ΔΙΚΕΠΑΖ και η όποια δράση για τα αδέσποτα του λιμανιού  του Πειραιά να είναι σύννομη, σύγχρονη , διαφανής , με πλήρη ενημέρωση των φιλοζωικών σωματείων και προς το  καλό των ζώων, τα οποία εμείς  οι ίδιοι καταστήσαμε αδέσποτα.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ