Πλουμή - Παραγιουδάκης

Δυναμικό «παρών» του ΝΟΓΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών J24 στην Αθήνα


Τέταρτη και έκτη θέση για τα σκάφη του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης

Το αριστουργηματικό έργο του Κόλιν Χίγγινς «Χάρολντ και Μωντ» από την Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ


Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ, "επιστρέφει" με μία ιστορία που θα σας μείνει αξέχαστη...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τους εργαστηριακούς γιατρούς


Εκπρόσωπους των εργαστηριακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι για δεύτερη εβδομάδα απέχουν από τα καθήκοντα τους, δέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου


Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κάλεσε χίλιους νέους και νέες του Erasmus από 45 χώρες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές


«Δώστε δύναμη στην Ευρώπη. Τώρα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καλώντας χίλιους περίπου νέους και νέες του προγράμματος Erasmus που προέρχονται από 45 χώρες, να μετέχουν και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Καλούτση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου


Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στις 20:30, στην Αίθουσα Συναυλιών
Δωρεάν είσοδος με δελτία εισόδου

Ο Ιστορικός Μουσικός Σύλλογος «Απόλλων» και το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει, συνεχίζουν τις εκδηλώσεις τιμής σε προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής που έχουν διαπρέψει, έχουν διδάξει και γενικά έχουν συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων».

Συνεχίζονται οι εργασίες τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων στην περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη να παρακολουθούν από κοντά τα στάδια υλοποίησης.

Με απόφαση Περιφερειάρχη Κρήτης στο Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» το έργο «Αναβάθμιση υποδομών παιδικής φροντίδας Δήμου Αγίου Βασιλείου - Ανέγερση βρεφονηπιακού στην τοπική κοινότητα Σπηλίου» με προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ


Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κρήτη» 2021-2027, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το έργο: «Αναβάθμιση υποδομών παιδικής φροντίδας Δήμου Αγίου Βασιλείου - Ανέγερση βρεφονηπιακού στην Τ.Κ. Σπηλίου», με προϋπολογισμό 1.708.985,64 ευρώ.

Μέχρι τις 31 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπέδων


Μέχρι τις 31 Μαΐου είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να καταθέσουν την υπεύθυνη δήλωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ΕΝΤΕΧΝΟ ΩΔΕΙΟ - STRING DEMONS στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου


Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
Αίθουσα Ανδρέας & Μαρία Καλοκαιρινού
ΕΝΤΕΧΝΟ ΩΔΕΙΟ - STRING DEMONS
Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 21:00

Μεταφορές σε απόγνωση, επαγγελματίες οδηγοί σε αναζήτηση


Στη Βουλή η διαμαρτυρία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (Π.Ο.Σ.Ε.Μ.) από τον Χάρη Μαμουλάκη

Ξεκινούν τα έργα από τη ΔΕΥΑΗ για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης σε περιοχές του Ηρακλείου


Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 17 Μαΐου και για χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας έως 24 Μαΐου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Πιτσουλάκη (περιοχή Κηπούπολη-Πατέλες), Παπαγιάννη Σκουλά, και Ηρακλή (έναρξη από Παπαγιάννη Σκουλά) και στην περιοχή Αγ. Ιωάννης Χωστός, Κορώνη Μαγαρά.

"Βιβλία πάνω στη Σκηνή" - Διαδραστικό Θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ


Σάββατο 18 Μαΐου 2024|| Ώρα Έναρξης: 18:00
Βιβλία επί σκηνής: Η κωμωδία «Όρνιθες» Αριστοφάνη

Με απόφαση Περιφερειάρχη Κρήτης στο Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» εντάσσεται το έργο «Βελτίωση - επέκταση υφιστάμενου βρεφονηπιακού σταθμού « «Μητέρα» του Δ. Ηρακλείου με προϋπολογισμό 6,9 εκ. ευρώ


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κρήτη» 2021-2027, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το έργο: «Βελτίωση - επέκταση υφιστάμενου βρεφονηπιακού σταθμού “Μητέρα” στον Άγιο Ιωάννη, Δ. Ηρακλείου», με προϋπολογισμό: 6.897.943,23 ευρώ.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου


Με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη μας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης.

Λαϊκοί Χοροί από την Αυστρία και την Κρήτη


Τρεις μοναδικές παραστάσεις σε Ηράκλειο και Τυρόλο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων από το Δήμο Ηρακλείου


Ο Δήμος Ηρακλείου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σχολικών μονάδων και προχωρώντας σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πολλά από αυτά, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων.

Παρουσίαση ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στα χωριά Ασή Γωνιά και Κεραμειά παραγωγής Περιφέρειας Κρήτης


Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνέχεια παραγωγής και προβολών της σειράς ντοκιμαντέρ Αληθινή Κρήτη με αφιέρωμα στα χωριά ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ και ΑΝΩΠΟΛΗ, παρουσιάζει το τρίτο ντοκιμαντέρ Αληθινή Κρήτη με αφιέρωμα στα ΚΕΡΑΜΕΙΑ, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Προχωράνε οι διαδικασίες ενσωμάτωσης των καταργούμενων νομικών προσώπων, ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΔΗΚΕΗ στο Δήμο Ηρακλείου


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τον Δήμο Ηρακλείου, κατατέθηκε ο φάκελος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο - Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ήταν ένα σύνθετο ζήτημα με αρκετά λεπτές πτυχές»

Υποβολή αίτησης εγγραφής καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο ΥποΜητρώο του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς


Η Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 40055/09.05.2024 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, ενημερώνει όλους όσους λειτουργούν καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς (δήμους, νομικά πρόσωπα δήμων-συνδέσμων αυτών, ιδιώτες, φιλοζωικά σωματεία) για την επείγουσα ανάγκη υποβολής αίτησης εγγραφής των καταφυγίων τους, είτε διαθέτουν άδεια λειτουργίας είτε όχι, στο σχετικό ΥποΜητρώο του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ) – Gov.gr (www.gov.gr), έως τις 17.05.2024.

Προχωρούν με γοργά βήματα οι μελέτες για το αποχετευτικό δίκτυο και τους βιολογικούς καθαρισμούς στο Οροπέδιο Λασιθίου


Το αποχετευτικό δίκτυο και οι βιολογικοί καθαρισμοί παίρνουν σάρκα και οστά στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η οδός 1866 μπορεί να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει την αίγλη και την εικόνα παραδοσιακής αγοράς»


Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με επαγγελματίες της οδού 1866

Συνάντηση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό 1866 είχε το πρωί της Πέμπτης 16/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Γιώργο Αγριμανάκη και Μανόλη Χαιρέτη, με σκοπό να ακούσει τις απόψεις τους για την μη σύννομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου που παρατηρείται στην οδό.

Στη Βουλή η διαμαρτυρία των Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων από τον Τομεάρχη υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ


Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Στη Βουλή φέρνει την επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντάς την ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.

Συγκινητικός ο εορτασμός της Γιορτής της Μητέρας στο Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής του Δήμου Ηρακλείου


«Σβήνουν οι λέξεις με τα χρόνια. Η λέξη «Μάνα» μένει» γράφει ο Γ. Ρίτσος στη Συλλογή «Δευτερόλεπτα».

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης γιόρτασε και φέτος το Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής στο Βενεράτο την Γιορτή της Μητέρας.