Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
«Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ
Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Αυγούστου | Ώρα έναρξης 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 25€ (κανονικό), 20€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων)
Η επιτυχημένη παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!
Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές θριαμβευτικής παρουσίας στην Αθήνα, με περισσότερους από 150.000 θεατές και 350 παραστάσεις, το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ, «Ο Θάνατος του Εμποράκου», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν, ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!
Η παράσταση, που συγκλόνισε το αθηναϊκό κοινό με την ευαισθησία και τη δύναμή της, θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα, και προσκαλεί το κοινό όλης της χώρας να βιώσει από κοντά το κορυφαίο έργο του Μίλερ, το οποίο παραμένει επίκαιρο και βαθιά ανθρώπινο. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει!
Δίπλα στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη ανεβαίνει επί σκηνής, μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών με τους: Έφη Μουρίκη, Ρένο Ρώτα, Δημήτρη Γεροδήμο, Κατερίνα Μάντζιου, Γιώργο Κοσκορέλλο, Παναγιώτη Παπαδούλη και Σωκράτη Αγγελή.
Γραμμένο το 1949, “Ο Θάνατος του Εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται την ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Το δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγεί παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του.
Τα σκηνικά της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη.
Η επιτυχημένη παράσταση του Γιώργου Νανούρη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα,
με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο!
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Απόδοση – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικίτα Ηλιοπούλου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Τσατσάνη
Διανομή
Γουίλι Λόμαν – Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Λίντα – Έφη Μουρίκη
Μπιφ – Ρένος Ρώτας
Τσάρλι – Δημήτρης Γεροδήμος
Γυναίκα – Κατερίνα Μάντζιου
Χάπυ – Γιώργος Κοσκορέλλος
Χάουαρντ – Παναγιώτης Παπαδούλης
Σερβιτόρος – Σωκράτης Αγγελής
Social Media: Renegade Media
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Τιμές εισιτηρίων: 25€ (κανονικό), 20€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων)
Προπώληση:
Ταμείο Κηποθεάτρου «Νίκος Καζαντζάκης»
*η προπώληση στο ταμείο του κηποθεάτρου πραγματοποιείται μόνο με μετρητά.
και ηλεκτρονικά εδώ: https://www.heraklionculture.gr/events_all/o-thanatos-tou-emporakou-periodeia/
Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»
Συναυλία με τον Βασίλη Ξυλούρη μαζί του η Μαρία Κώτη και η Δώρα Μελλά
Τρίτη 12 Αυγούστου | Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Ο Βασίλης Ξυλούρης γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και από τη μικρή ηλικία των 10 ετών κατάλαβε ότι ο προορισμός του ήταν η μουσική. Υπήρξε μεγάλος θαυμαστής του Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνη) που μαζί του πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό σε ηλικία 17 ετών. Αν και αυτοδίδακτος μουσικός κατάφερε να γίνει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Βασίλης Ξυλούρης, με 6 προσωπικούς δίσκους και 2 ζωντανές ηχογραφήσεις που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Η τελευταία δισκογραφική δουλειά, περιλαμβάνει τραγούδια έντεχνα κυρίως με στοιχεία παραδοσιακής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με τον Ψαραντώνη, τον Νίκο Βλατά, τον Βασίλη Σκουλά, την Μαρία Κότη, το Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), τον Βασίλη Σταυρακάκη, την Μαρία Αναματερού και πολλούς άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Έχει στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες και εμφανίσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια της δισκογραφίας του συνθέτη Βασίλη Ξυλούρη, παραδοσιακά μικρασιάτικα και άλλα γνωστά από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Συντελεστές: Βασίλης Ξυλούρης (σύνθεση, λαούτο), Μαρία Κώτη (τραγούδι) Δώρα Μελλά (Τραγούδι), Νίκος Βλατάς (λύρα) Νίκος Παραουλάκης (πνευστά) Κώστας Μαρκάκης (κιθάρα) Γιάννης Χαρκούτσης (κρουστά)
Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου
Ανοικτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Πύλη «Βηθλεέμ»
Θεατρική παράσταση: «Ο Παράς και ο Φουκαράς» από την θεατρική ομάδα του του Π.Σ. Κρουσώνα «Νέα Γενιά»
Τρίτη 12 Αυγούστου | Ώρα έναρξης 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 5€
«Ο Παράς και ο Φουκαράς», μια κωμωδία που υπόσχεται άφθονο γέλιο και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Η θεατρική ομάδα του συλλόγου θα παρουσιάσει ένα έργο βασισμένο σε διασκεδαστικές καταστάσεις και δυνατούς χαρακτήρες, με σκοπό να προσφέρει στιγμές ευθυμίας και χαλάρωσης σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»
Προβολή ταινίας: Black Dog / Gouzhen
Δευτέρα 11, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025 | Ώρα έναρξης 21:30
Είσοδος: 4 € (Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου)
Διάρκεια: 116'
Σκηνοθεσία: Γκουάν Χου
Πρωταγωνιστούν: Εντι Πενγκ, Λίγια Τονγκ
Ένας μοτοσικλετιστής επιστρέφει στην πόλη του στα περίχωρα της ερήμου Γκόμπι στη βόρεια Κίνα. Καθώς προσπαθεί ν' αποφύγει τον γκάνγκστερ της περιοχής που θέλει να τον εκδικηθεί για τον θάνατο του ανιψιού του, αποφασίζει να συμμετάσχει σ' ένα πρόγραμμα εκκαθάρισης αδέσποτων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, και δημιουργεί μια απρόσμενη φιλία με το σκυλί που έχει αναλάβει να εντοπίσει. Ένα αιχμηρό και συγκινητικό δράμα που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του φεστιβάλ Καννών 2024.
Ταμείο θερινού κινηματογράφου (η έκδοση ξεκινάει μια ώρα πριν την προβολή της ταινίας) Ηλεκτρονικά στον σύνδεσμό: https://www.ticketservices.gr/event/therinos-kinimatografos-vithleem/
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου εδώ: https://www.heraklionculture.gr/
Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Ηράκλειο - Καλοκαίρι" 2025 σε e-book εδώ:
https://www.heraklionculture.gr/wp-content/uploads/2025/06/Programme_Heraklion_Arts_Festival_2025.pdf