Στο Παγοποιείον. Στο χώρο μας το παρελθόν συναντάει το παρόν. Στο παρόν διαμορφώνουμε το μέλλον. Ανανεωθήκαμε και σας περιμένουμε για να σπάσουμε μαζί τον πάγο. Απολαύστε το καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας και γίνετε και εσείς μέρος της ιστορίας μας.
Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, ενώπιον εξαμελούς κριτικής επιτροπής που απαρτίζονταν από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, του Σωματείου Μαγείρων - Ζαχαροπλαστών και από εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ και της Περιφέρειας Κρήτης. Οι δημιουργίες βασίστηκαν σε τοπικά υλικά και ήταν εμπνευσμένες κυρίως από την κρητική παράδοση και από προσωπικά βιώματα των υποψηφίων, δοσμένες με μία σύγχρονη οπτική.
Νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Λιαπάκης, με το πιάτο που είχε τον τίτλο «Ρεβυθόριζο με λαυράκι» και θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στο διεθνή διαγωνισμό “European Young Chef Award 2025” που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, τον Νοέμβριο του 2025 στην Καταλονία.
Η Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες νέους σεφ, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια το όραμα της Περιφέρειας Κρήτης για τον Κρητικό Διατροφικό Πολιτισμό, το οποίο συνοψίζεται στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και στην ανάδειξη της σε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.