Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το λιμάνι του Ηρακλείου στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων


Ο Αλέξης Καλοκαιρινός επανέλαβε τις ενστάσεις του για το νέο καθεστώς,
όπως τις έχει εκφράσει μιλώντας στην Βουλή, σε εκδηλώσεις του Ο.Λ.Η. και
του ΤΕΕ/ΤΑΚ – Συζητήθηκε σε νομοτεχνική βάση και το ζήτημα καταβολής
του ετήσιου αντισταθμιστικού τέλους προς τον Δήμο Ηρακλείου, που διεκδίκησε και κέρδισε η Δημοτική Αρχή


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337




Συνάντηση με τον Διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Ιωάννη Γιαννάκο είχε το πρωί της Τετάρτης 2/9 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στη Λότζια.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συζήτησε σε νομοτεχνική βάση με τον Διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων το ζήτημα της καταβολής του ετήσιου αντισταθμιστικού τέλους προς τον Δήμο Ηρακλείου που διεκδίκησε και κέρδισε η Δημοτική Αρχή, καθώς και το θέμα της ολοκλήρωσης της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης προς τον Δήμο, με τις δυο πλευρές να καταλήγουν στην διατήρηση της μεταξύ τους επικοινωνίας και συνεργασίας, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την τοπική κοινωνία.


Ο Αλέξης Καλοκαιρινός επανέλαβε τους προβληματισμούς του για το νέο καθεστώς και το αναμενόμενο για τα μέσα του 2025 Master Plan, όπως τους έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, τόσο μιλώντας στην Βουλή κατά τη διαδικασία κύρωσης της σύμβασης, όσο και με δηλώσεις του σε εκδηλώσεις του Ο.Λ.Η. και του ΤΕΕ/ΤΑΚ.
Παράλληλα, ενημέρωσε τον Ιωάννη Γιαννάκο για την πρόταση που κατέθεσε στον Εμανουέλε Γκριμάλντι κατά την πρόσφατη συνάντησή τους για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Ο.Λ.Η. Α.Ε., με στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου κοινών αρχών και ενός σχεδίου από το οποίο θα ωφεληθεί ο τόπος συνολικά και η τοπική κοινωνία ειδικά – κάτι που παραμένει προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής – πρόταση στην οποία συμφώνησε και ο Εμανουέλε Γκριμάλντι.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρμοδιότητες της Δημόσιας Αρχής Λιμένων εντάσσεται η κρατική εποπτεία, η διαμεσολάβηση με την τοπική κοινωνία και η παρακολούθηση της υλοποίησης των όρων της σχετικής σύμβασης.