Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ένα όμορφο ψηφιδωτό κοσμεί μέρος του εξωτερικού τοίχου του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου


Ένα όμορφο ψηφιδωτό με τίτλο "Ξετυλίγοντας το Μίτο…" ολοκληρώθηκε και κοσμεί πλέον ένα μέρος του εξωτερικού τοίχου του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου, επί της οδού Αγίου Τίτου.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337




Η ιδέα για την κατασκευή ψηφιδωτού σε κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου ήταν της Εθελοντική Ομάδας Κρητών Δράσεις & Αποδράσεις.
Η δράση αυτή έγινε με σκοπό να περάσουμε το μήνυμα ότι η τέχνη ενώνει, ψυχαγωγεί και μεταφέρει γνώση. Ότι τα εικαστικά μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη, ειδικά στα παιδιά. Ιδιαίτερα μέσα από τα ψηφιδωτά έρχονται σε επαφή με την Ιστορία, αποκτούν υπομονή και επιμονή, εφόδια απαραίτητα για την πραγματοποίηση των μελλοντικών τους στόχων και παράλληλα καλλιεργούν πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Για τη δημιουργία του έργου εργάστηκαν εθελοντικά τα μέλη της ομάδας Κρητών Δράσεις & Αποδράσεις, οι Μαθητές , οι Δάσκαλοι , οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και αρκετοί άλλοι εθελοντές. Καθοριστική βέβαια για την ολοκλήρωση του έργου ήταν η άψογη συνεργασία και η πολύτιμη βοήθεια από την Αντιδημάρχο Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου κα Φιλαρέτη Χρονάκη- Δαφέρμου και από το ψηφιδογράφο του Εργαστήριου ψηφιδωτού <Ψηφίδων Τέχνη Ευ Ποιώ> κο Νικόλα Μανιουδάκη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.





Η σύνθεση του σχεδίου έγινε από μαθητές της Γ τάξης του 6ου & 44ου Δ.Σ., οι οποίοι το εμπνεύστηκαν από τη Μινωϊκή εποχή.

Την καλλιτεχνική απόδοση έκανε η ζωγράφος Φλώρα Ρουμελιώτη και την επιμέλεια του έργου είχε ο ψηφιδογράφος Νικόλας Μανιουδάκης.

Ευχαριστούμε τις Διευθύντριες των σχολείων 6ου & 44ου Εμμανουέλα Περισυνάκη και Μαριλένα Παπαζαχαριάκη αντίστοιχα και τους γονείς για την άψογη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία, καθώς και όλους τους εθελοντές που αγκάλιασαν και βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου.

Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς στους χορηγούς μας , OKTAGONO και ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ Α.Ε. που πρόσφεραν τα υλικά για την κατασκευή του ψηφιδωτού και τα ΜΜΕ για την προβολή της δράσης.

Τέλος ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους μαθητές και στις μαθήτριες, σ΄ αυτούς τους λιλιπούτειους καλλιτέχνες, που συμμετείχαν με μεγάλο κέφι και μεράκι στην κατασκευή του ψηφιδωτού. Η δράση αυτή έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να παίξουν με τις ψηφίδες και να μάθουν την αλληλεγγύη , τον εθελοντισμό και την προσφορά προς την κοινωνία. Μας χάρισαν όμορφες στιγμές χαράς και γέλιου. Είναι τελικά πολύ όμορφο να δουλεύεις με τα παιδιά για τα παιδιά.