Πλουμή - Παραγιουδάκης

Γιορτή Μουσταλευριάς στους Αθανάτους με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθανάτων συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης τη «Γιορτή Μουσταλευριάς» στις 21 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 6:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αθανάτων με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές «θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση της αμπελουργικής μας παράδοσης και στην ανάδειξη της παραδοσιακής κρητικής διατροφής. Το αμπέλι ήταν η ζωή του τόπου μας, είναι οι μνήμες μας και βασικό στοιχείο της ταυτότητας και του πολιτισμού μας. Σκοπός μας είναι να το θυμηθούμε και να το ζήσουμε -ιδίως οι νεότεροι και τα παιδιά- μέσα στα πλαίσια, βεβαίως, της εποχής μας».



Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιάσουν πως παρασκευάζεται η μουσταλευριά και θα δοκιμάσουν όλοι οι παριστάμενοι. Θα ακολουθήσει η παράσταση “Ο καραγκιόζης μάγειρας” από το Θέατρο Σκιών Κυριάκος. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παραδοσιακά τραγούδια με θέμα το αμπέλι από τον Χρήστο Ζηνιαδάκη. «Επειδή πάντα ο τρύγος ήταν γλέντι, ξεφάντωμα, θα γλεντήσουμε και θα ταξιδέψουμε μουσικά στην Ελλάδα με τους εξαίρετους μουσικούς Θεοδόση Αμπατζιάνη, Μιχάλη Σπυριδάκη, Βασίλη Μπιχάκη, Μιχάλη Παπαδόπουλο», αναφέρουν οι διοργανωτές.