Πλουμή - Παραγιουδάκης

7η ανοιχτή συνάντηση HER-autism - Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς


Το Σάββατο 28/9/2024 είναι προγραμματισμένη στις 18:00΄, η ΕΒΔΟΜΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της HER-autism, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Αίθουσα Σεμιναρίων) όπου φιλοξενούνται όλες οι δράσεις της εθελοντικής κίνησης πολιτών.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337



Ελάτε να συνομιλήσουμε και να μοιραστούμε από κοντά ό,τι μάς απασχολεί για τον αυτισμό. Ελάτε να αποτινάξουμε τα στερεότυπα και τον αποκλεισμό. Ελάτε να επικοινωνήσουμε τη δύναμη και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων μας στο φάσμα. Ελάτε να συνδράμουμε με διεκδικήσεις, για την εξομάλυνση των καθημερινών και μακροπρόθεσμων κοινωνικών και πολιτειακών εμποδίων, προς μια λειτουργική συνύπαρξη.

Στη συνάντηση του Σαββάτου 28/9, ώρα 18:00, συζητάμε συλλογικά και επιμέρους θέματα.

Μαζί μας, η κυρία Θεοδώρα Κουτεντάκη, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης για να μοιραστεί με όλες/όλους μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.


Η ομάδα HER-autism είναι ελεύθερη, χωρίς εγγραφές και συνδρομές.



Για εμάς

Είμαστε Εθελοντική Κίνηση Πολιτών στο Ηράκλειο Κρήτης, μια Ομάδα Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό που περιλαμβάνει (α) άτομα στο φάσμα, β) συγγενείς/κηδεμόνες/φροντιστές αυτιστικών και γ) ειδικούς αγωγής, υγείας και εκπαίδευσης και έχουμε ως απόλυτο παρανομαστή την ανιδιοτέλεια. Λειτουργούμε με αλληλεγγύη από το υστέρημα του χρόνου μας, χωρίς αξιώματα, χρηματικές δοσοληψίες και κομματικές αγκυλώσεις. Δρούμε στο ευρύ κοινωνικό φάσμα με γνώμονα το τρίπτυχο Ενημέρωση-Κατανόηση-Αποδοχή της νευροαναπτυξιακής διαφορετικότητας, και με άξονα τις διεκδικήσεις και ενέργειες που συνοψίζονται στο αξιακό μας πρόταγμα «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί».






Η συμβολή της HER-autism υπέρ των αυτιστικών/ΑμεΑ συνανθρώπων μας, των οικογενειών και του ευρύτερου περιβάλλοντός τους είναι, ήδη, ορατή με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σημαντικού δικτύου υποστηρικτών: άτομα, ομάδες και συλλογικότητες από την Ελλάδα ως τις Βρυξέλλες. Άλλωστε, οι διεκδικήσεις για το πανανθρώπινο δικαίωμα σε μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερα χαμόγελα δεν περιορίζονται σε στενά γεωγραφικά όρια.

Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά

Στους 10 μήνες παρουσίας της ηρακλειώτικης ομάδας HER-autism —που δημιουργήθηκε σε πρωτοβουλία της κοινωνικής ανθρωπολόγου Αγγελικής Μπαλτατζή και του μηχανικού Μανόλη Στρατήγη, γονιών της νευροδιαφορετικής Μάιρας (και δύο ακόμα αγοριών)— έχουν οργανωθεί δράσεις ουσίας από τους ανθρώπους της ομάδας, παράλληλα με την ανταλλαγή απόψεων (και τη «θεραπευτική» φιλία!) που αναπτύσσεται καθημερινά: Έκθεση ARTism με έργα καλλιτεχνών και νέων στο φάσμα του αυτισμού (ταξιδεύει στο 3o NEVRONAS FESTIVAL), πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» αποκλειστικά με εθελοντισμό (η HER-autism οργάνωσε και παρουσίασε την καμπάνια για την ορατότητα της αόρατης αναπηρίας στο αίθριο της Λότζια), “HER-autism YOUNG” (ομάδα νέων στο φάσμα για την ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων), ΚΔΑΠ Πρόσβαση για ΑμεΑ στο Ηράκλειο (με voucher ΕΣΠΑ, το οποίο θα λειτουργήσει πρώτη φορά στο επικείμενο διάστημα), α΄ κύκλος ψυχοδράματος από την εθελόντρια ψυχολόγο Δήμητρα Βιτσάκη για την ενδυνάμωση γονιών με παιδιά στο φάσμα (πλησιάζει το ξεκίνημα του β΄ κύκλου!), έμπρακτο παρών των ανθρώπων της HER-autism στην πόλη του Αγίου Νικολάου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον νευροδιαφορετικό Αντώνη Καργιώτη έναν χρόνο από την απάνθρωπη θανάτωσή του, δυνάμωμα της ψηφιακής «φωνής» του αυτισμού με τη στήλη Ανοιχτή Επιστολή στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας (με πολλά ακόμα χρήσιμα άρθρα), οργανωμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής - κεντρικής Διοίκησης και σχετικών θεσμικών φορέων, υπόμνημα-προτάσεις προς την Κυβέρνηση για τις παθογένειες της χώρας μας ως προς την αναπηρία συνολικά (δημόσια διαβούλευση), συμμετοχές σε υβριδικά και διά ζώσης συνέδρια/ημερίδες για τον αυτισμό και την αναπηρία… και πολλές ακόμα ενέργειες στα σκαριά.

Ελάτε




ΕΒΔΟΜΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ HER-autism

Ημερομηνία, ώρα: Σάββατο 28/09/2024, ώρα 6:00 μ.μ.

Τοποθεσία*: Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού – Αίθουσα Σεμιναρίων



Διεύθυνση: Μ. Αγκαράθου 9 & Κοσμά Ζώτου γωνία (πεζόδρομος) / πίσω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου (στο κέντρο του Ηρακλείου).

*Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι ελεύθερη. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.



Η HER–autism στον ψηφιακό κόσμο
Site: her-autism.gr
Email: info@her-autism.gr
FB: HER-autism
Instagram: her_autism_2023
Twitter: her_autism_2023
YouTube: HER-AUTISM





HER-autism