Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το ‘πε και το ‘κανε ο Καλοκαιρινός: Το Ηράκλειο δείχνει το δρόμο με ένα νέο πλαίσιο κανόνων για τα έργα στους δρόμους


Αποτελεί πραγματική τομή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο νέος κανονισμός για τα έργα στους δρόμους που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Καλοκαιρινού και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 5 Αυγούστου. Ένα αυστηρό αλλά δίκαιο πλαίσιο, με στόχο να αποφεύγονται τα επικίνδυνα μπαλώματα και να προστατευτούν οι δρόμοι του Ηρακλείου, αλλά και τα δένδρα, από σκαψίματα στους δρόμους.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Από τώρα και στο εξής, όποια εταιρεία σκάβει δρόμο που έχει ασφαλτοστρωθεί τα τελευταία εξίμισι χρόνια, θα πρέπει να τον αποκαθιστά στο σύνολό του κι όχι μόνο στο σημείο τομής. Στους υπόλοιπους δρόμους, η αποκατάσταση θα πρέπει να γίνεται χωρίς λακκούβες και εξογκώματα, πετυχαίνοντας το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα όπως ήταν και πριν από το έργο. Σημαντικές είναι και οι αλλαγές για την προστασία των ριζικών συστημάτων των δένδρων μέσα από μια σειρά περιορισμών, όπως είναι το χειρωνακτικό σκάψιμο σε περιπτώσεις που κινδυνεύουν οι ρίζες τους.

Πλέον, ο Δήμος Ηρακλείου έχει έναν σύγχρονο κανονισμό που αναμένεται να αποτελέσει και μοντέλο για άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα.