Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ελένη Βατσινά: Η φωνή των τοπικών κοινωνιών να λαμβάνεται υπόψη στο νέο καθεστώς στο λιμάνι του Ηρακλείου


Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μέρους του λιμένα Ηρακλείου, έλαβε μέρος η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά.
Κατά την διαδικασία ακρόαση φορέων, τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι: Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης, ο Πρόεδρος του 
Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λιμένος Ηρακλείου Φώντας Σφακιανάκης.





Σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά τονίζει ότι "το λιμάνι του Ηρακλείου αποτελεί συνέχεια της πόλης, σημαντικό σημείο γύρω από το οποίο “χτίστηκαν” η Ιστορία και ο Πολιτισμός του Ηρακλείου, πυλώνας για την Οικονομική Ανάπτυξη".



Στηρίζοντας τα αιτήματα του Δήμου Ηρακλείου για συμμετοχή στη Διοίκηση του Ο.Λ.Η. και του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλείου, για αντισταθμιστικό τέλος από τα έσοδα, παραχώρηση των ακινήτων που βρίσκονται εκτός λιμένα, άμεση μεταβίβαση της χερσαίας ζώνης και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, η βουλευτής υποστηρίζει την εξεύρεση μιας λύσης που θα ικανοποιεί τις τοπικές κοινωνίες, θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι και παράλληλα θα διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη του λιμένα από την Ν.Αλικαρνασσού ως το Μαλεβίζι.



Η βουλευτής Ηρακλείου, Ελένη Βατσινά συστρατεύεται και με το αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου για παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένα Λινοπεραμάτων, καθώς και τον ενεργό ρόλο στη διοίκησή της με εκπροσώπηση με τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα στηρίζει το αίτημα για αντισταθμιστικά οφέλη για τις Δ.Κ. Ροδιάς και Γαζίου, που θα ισοδυναμούν με το 50% των εσόδων που θα προκύπτουν από την εκμετάλλευση της Χερσαίας Ζώνης των Λινοπεραμάτων.



Αναφορικά με τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Βιάννου, Π.Μπαριτάκης για συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο νέο δοικητικό σχήμα αλλά και για τα αλιευτικά καταφύγια Καστρίου και Άρβης, η κ.Βατσινά εξέφρασε την στήριξή της και για το οξύ ζήτημα της επίλυσης προβλημάτων όπως είναι η καταγεγραμμένη προσάμμωση αλλά και η καταστροφή του παραλιακού μετώπου της περιοχής υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να είναι ισχυρή η φωνή των τοπικών κοινωνιών μέσω της εκπροσώπησης των δήμων.