Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης-Τα θέματα που συζητήθηκαν


Στο Οροπέδιο Λασιθίου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Λασιθώτης Βουλευτής, Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με το Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής θέτοντας επί τάπητος σειρά θεμάτων που αφορούν στην περιοχή.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για το Λασίθι, και δη για το Δήμο Οροπεδίου, κοντά στον οποίο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή εκλογής της νέας Δημοτικής Αρχής, ο κ. Πλακιωτάκης με την επίσκεψη του αυτή άνοιξε διαύλους ώστε να δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η προοπτική κατασκευής μιας ακόμα λιμνοδεξαμενής στα διοικητικά όρια του Οροπεδίου, αποκλειστικά για τις ανάγκες ύδρευσης, καθώς και μιας λιμνοδεξαμενής μόνο για άρδευση στο δυτικό κάμπο του Οροπεδίου, όπως προεκλογικά είχε δεσμευθεί στους κατοίκους ο κ. Αθανασάκης.

Ακόμα εξετάστηκε το θέμα της χρηματοδότησης για την υλοποίηση στην πράξη μελέτης, που είναι ήδη έτοιμη, και αφορά σε ανακατασκευές χώρων του Λυκείου Τζερμιάδων ώστε να καλύψουν και τις ανάγκες του Γυμνασίου προκειμένου οι μαθητές να είναι συγκεντρωμένοι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα . Η συγκεκριμένη μελέτη, πέρα από διαμόρφωση αιθουσών και βοηθητικών χώρων, προβλέπει και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.



Επίσης συζητήθηκαν έργα που θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητα και χρήση του κτιρίου του Κέντρου Υγείας και του Γηροκομείου του Οροπεδίου Λασιθίου.

Στο τραπέζι έπεσε και η χρηματοδότηση μελέτης για τη δημιουργία «πράσινων σημείων» διαχείρισης ογκωδών απορριμμάτων, τα οποία έχει ανάγκη ο Δήμος.

Τέλος ζητήθηκε η παρέμβαση του κ. Πλακιωτάκη για να μπορέσει ο Δήμος Οροπεδίου να ενισχυθεί με πρόσθετο προσωπικό, μόνιμο και με συμβάσεις, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσει περισσότερο εύρυθμα και στοχευόμενα καλύπτοντας τις πολλές ανάγκες του τόπου.

Στη συνάντηση με τον κ. Πλακιωτάκη μετείχαν, πέρα από το Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικού και Διοικητικού Αγγελική Χατζάκη, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Κρασανάκη, Καθαριότητας, Πρασίνου και Γραφείο του Πολίτη Ευάγγελος Σιγανός, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κλεάνθη Βερίγου, οι ειδικοί σύμβουλοι Μανόλης Χρονάκης και Βασιλεία Βεληβασάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Εμμανουήλ Κασσάκης και ο πρόεδρος της ΤΚ Καμινακίου Κώστας Φουκαράκης.