Πλουμή - Παραγιουδάκης

Αμάλθεια, το κορίτσι με τα κέρατα


Το νέο του βιβλίο παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης, «Αμάλθεια, το κορίτσι με τα κέρατα».
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 49) την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στις 19:00 υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Την διοργάνωση έχει αναλάβει το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Ηρακλείου.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, η συγγραφέας και ποιήτρια Ελένη Σαατσάκη Πλαγιωτάκη, η συγγραφέας και επιμελήτρια βιβλίων Μαρία Γούσιου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Συντονιστής της βραδιάς είναι ο δημοσιογράφος Στέλιος Ζερβός.
Την βραδιά θα εμπλουτίσουν με μουσική και τραγούδι ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στο υπόγειο γκαράζ του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η «Αμάλθεια» είναι ένα μυθιστόρημα που μέσα από την πλοκή του προβάλλει πτυχές από την ιστορία, την μυθολογία, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης και διατίθεται ήδη στα βιβλιοπωλεία της Κρήτης, της Ελλάδας και σύντομα και της Κύπρου.


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ο θρύλος της στοιχειωμένης γριάς ελιάς στο Σφεντύλι, ένα ήσυχο χωριό της κεντρικής Κρήτης, σκόρπισε και πάλι τον φόβο στους κατοίκους του που έγιναν μάρτυρες μιας σειράς ανεξήγητων γεγονότων.
Μόνο ο εικοσάχρονος Λάμπρος Αλιφιεράκης έβρισκε το θάρρος να κάθεται τα απογεύματα στη ρίζα του αιωνόβιου δέντρου για να μελετήσει την κρητική του λύρα αψηφώντας τις φήμες για το κορίτσι με τα κέρατα.
Μέχρι τον μεγάλο σεισμό την αυγή της 28ης Αυγούστου του 1962.
Τριάντα δευτερόλεπτα τράνταζε πεισματικά η γη της Κρήτης για να φέρει μια βαθιά θαμμένη αλήθεια στο φως. Ένας μίτος που έμελλε να μένει δεμένος για αιώνες άρχισε να ξετυλίγεται στις σκοτεινές στοές της ιστορίας με τις φήμες να γίνονται πραγματικότητα.
Πώς βρέθηκε ένα αρχαίο ειδώλιο στα χέρια ενός βουβού και νοητικά ανάπηρου άντρα;
Τι κρύβει ο αρχαιολόγος και διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου Γιάννης Γαλάνης;
Τι προκαλεί τα ανεξήγητα φαινόμενα που ταράζουν τις ζωές των χωρικών;
Τι είναι αυτό που μπορεί να συνδέει τον Ερωτόκριτο με τους Δροσουλίτες; Τον Βιτσέντζο Κορνάρο με μία σονάτα του Μπετόβεν και έναν αδίστακτο αρχαιοκάπηλο με τον Μινώταυρο;
Ποιος ορίζει τη γραμμή που χωρίζει τον μύθο από την πραγματικότητα;
Αμάλθεια. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο Κρήτη.



Βιογραφικό Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη:
Ο Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης γεννήθηκε το 1966 στη Γερμανία.
Έκανε σπουδές στη ζωγραφική και τη γραφιστική.
Εργάστηκε ως μουσικός (κιθαρωδός και σαξοφωνίστας) για τριάντα πέντε χρόνια (1984 – 2019).
Το 1991 ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον κλάδο της διαφήμισης με κατάρτιση στο μάρκετινγκ, τις δημόσιες σχέσεις, τον σχεδιασμό προϊόντων και την οργάνωση πωλήσεων.
Παράλληλα εργάστηκε στον χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ως παρουσιαστής και παραγωγός (1995 – 2010)


Σήμερα σκηνοθετεί και γράφει σενάρια για ντοκιμαντέρ, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημιστικές καμπάνιες.
Παραγωγές σεναρίου και σκηνοθεσίας έχει κάνει επίσης για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης, φορείς του δημοσίου και διαφημιστικές καμπάνιες για πάρα πολλές επιχειρήσεις της Κρήτης και έχει βραβευτεί δύο φορές με χρυσό (2018 & 2019) στα Sport Marketing Awards για την καλύτερη διαφήμιση της χρονιάς.
Τα πρώτα του συγγραφικά βήματα τα έκανε στην Γερμανική γλώσσα, και έπειτα, μετά το 1994, στην Ελληνική.
Την “Αμάλθεια” την έγραψε σε μορφή σεναρίου (για ταινία) το 2015 και της έδωσε την σημερινή λογοτεχνική μορφή το 2020 – 2023.
Παράλληλα γράφει βιβλία συμβουλευτικού/εκπαιδευτικού περιεχομένου (Non Fiction) με κατεύθυνση το μάρκετινγκ και την αυτοβελτίωση.