Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Γκρέκο «καλωσορίζει» τους επισκέπτες στο Φόδελε

 


Μια μεγάλη τοιχογραφία του Ελ Γκρέκο δια χειρός του καλλιτέχνη Αλέξανδρου Ραπτάκη, δωρεά της οικογένειας Γιαννικάκη, καλωσορίζει πλέον τους επισκέπτες του Φόδελε.



ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337



Πρόκειται για μια καλλιτεχνική παρέμβαση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαλεβιζίου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 έως 9 Σεπτεμβρίου, Φεστιβάλ στο οποίο το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort ήταν Μέγας Χορηγός. Η επιλογή του σημείου, στην είσοδο του πανέμορφου και γραφικού οικισμού του Φόδελε, επελέγη με σκοπό να είναι η μορφή του Ελ Γκρέκο μια από τις πρώτες εικόνες που θα βλέπει κάθε επισκέπτης. Σαν να τον «περιμένει» και να τον «καλωσορίζει» δηλαδή αυτή η τόσο εμβληματική, όσο και σπουδαία προσωπικότητα.




Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Ραπτάκης που ζωγράφισε την τοιχογραφία, έχει φιλοτεχνήσει του - μεταξύ άλλων - και την τοιχογραφία του Νίκου Καζαντζάκη στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου.