Πλουμή - Παραγιουδάκης

Θλίψη για τον θάνατο της Χρυσής Βαθειανάκη

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Ηρακλείου και του Μαλεβιζίου, καθώς και στον ευρύτερο εικαστικό χώρο, η είδηση του θανάτου της Χρυσής Βαθιανάκη, επιμελήτριας της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου.





Η Χρυσή Βαθιανάκη γεννήθηκε το 1964 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν απόφοιτος της σχολής ΒΑΚΑΛΟ (1987-91). Σπούδασε ζωγραφική καθώς και Εφαρμοσμένες Τέχνες με δασκάλους την Ελένη Βακολό, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Θανάση Στεφόπουλο και Τάσο Μαντζαβίνο. Κατά την περίοδο 1990-92 ασχολήθηκε με την μελέτη ανατομίας των εντόμων στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με σύμβουλο την Βιολόγο Μαρία Δημάκη. Δημιουργήθηκε μία σειρά έργων μεικτής τεχνικής.
Είχε εκπροσωπήσει την χώρα μας στην «Ευρωπαϊκή Συνάντηση Καλλιτεχνών» στην Γερμανία, στην 2η Μπιενάλε Πεκίνου, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνου, του 2008.
Το Δεκέμβριο του 1999 το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ζωγράφου οργάνωσε μεγάλη έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την επιστημονική υποστήριξη του «Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας».