Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Πρεμιέρα με τρομακτική αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Με αύξηση της τάξης του 45% άνοιξε η φετινή χρονιά για το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ηράκλειο.



Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Νομού Ηρακλείου Λυκούργο Σαμόλη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στη Μαρία Μπινιχάκη και τον Σωτήρη Μεταξά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο κυμαίνεται από 1,20 έως 1,23 ευρώ ανά λίτρο για το Ηράκλειο, ενώ ακόμη πιο αυξημένες τιμές παρατηρούνται στην ενδοχώρα του νομού.

Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια που πέρυσι γέμισε το ντεπόζιτο του σπιτιού της με 700 ευρώ, για την ίδια ποσότητα, δηλαδή έναν τόνο, φέτος θα χρειαστεί να δαπανήσει 1.250 ευρώ.

Είναι μια από τις υψηλότερες τιμές που έχουν καταγραφεί την τελευταία 20ετία δήλωσε ο κ. Σαμόλης, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα των πρατηριούχων για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, κάτι που οι επιχειρηματίες του κλάδου θεωρούν ως τον μόνο τρόπο αν μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

«Ο κόσμος δεν έχει το περιθώριο μετά από μια μακρά περίοδο lockdown, λόγω covid, που δεν δούλευε να ξοδέψει τόσα χρήματα για να ζεσταθεί», ανέφερε ο κ. Σαμόλης και συμπλήρωσε: «Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να το δούμε διαφορετικά».
Οι παραγγελίες στο Ηράκλειο σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ περιορισμένες. «Δεν είναι όπως άλλες χρονιές που ο κόσμος με την έναρξη της σεζόν έσπευδε να εφοδιαστεί. Φέτος θα έχουμε πολλές παραγγελίες, με πάρα πολύ λίγα λίτρα , κάτι που θα είναι πολύ κοστοβόρο και για εμάς», σημείωσε.